Para buši gdje burgija neće

''Ne želim biti siromašan i živjeti od sjećanja''

Oscar je igrao odlično u dresu londonskih Plavaca. Imao je dobar ugovor, ali potom je došla ponuda iz Kine koja se jednostavno nije mogla odbiti.
Sport / Nogomet | 19. 11. 2021. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brazilski nogometaš Oscar šokirao je svijet nogometa kada je prije četiri godine napustio Chelsea i otišao u kineski Shanghai.

Oscar je igrao odlično u dresu londonskih Plavaca. Imao je dobar ugovor, ali potom je došla ponuda iz Kine koja se jednostavno nije mogla odbiti.

Shanghai SIPG mu je ponudio nešto više od 20 milijuna eura neto po sezoni. Takvu plaću nigdje u Europi ne bi dobio i nije bilo nikakve dileme hoće li ponudu prihvatiti.

Chelsea je također dobro prošao u ovom transferu. Dobio je 60 milijuna eura, a Oscar je bez ikakvih okolišanja uvijek govorio da je u Kinu došao zbog novca.

"Kina ima financijsku moć i igrači takve ponude ne mogu odbiti. Svaki radnik će prihvatiti bolju financijsku ponudu zbog svoje porodice", rekao je Oscar i dodao: "Ja dolazim iz siromašne obitelji koja nikad nije imala ništa. Ovo su plodovi mog napornog rada i osjećam se pobjednikom zbog ovakvog ugovora".

Oscara kritike zbog odlaska iz Europe u najboljim godinama nikad nisu pogađale.

"Kritike me ne zanimaju. Ja sam razmišljao o obitelji i budućnosti. Ne želim biti siromašan u starosti i živjeti od sjećanja", istaknuo je Oscar.

Brazilski nogometaš je i po samom dolasku u Kinu 2017. godine priznao kako je tu došao zbog novca.

"Da mi novac ne treba ne bih uopće napuštao Brazil. Vjerujem da bi većina igrača donijela istu odluku kao i ja. Znam da je igranje u Kini nakon Chelseaja korak nazad, ali ponavljam da novac nisam mogao odbiti", rekao je Oscar.

Oscar je za Shanghai SIPG odigrao 146 utakmica i postigao je 44 pogotka.

Prethodno je ovaj 30-godišnjak igrao pet godina za Chelesea, tri za Internacional i dvije godine za Sao Paulo.

Kopirati
Drag cursor here to close