Veterani i legende

Navijači Zrinjskog u petak obilježavaju neslužbeni dan kluba

Kroz dugu povijest mostarskog kluba mnogo je važnih datuma, a kako bi ih sve „objedinili“ navijači Zrinjskog tradicionalno obilježavaju upravo 30. travanj kao neslužbeni dan kluba.
Sport / Nogomet | 28. 04. 2022. u 20:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

30. travnja 1671. godine pogubljeni su Petar Zrinski i Fran Krsto Frankopan, a sjećanje na njih imalo je veliki značaj u vrijeme snažnog buđenja nacionalne svijesti Hrvata. Kao dio tog istog procesa Hrvati Mostara svoj klub su nazvali HŠK Zrinjski.

Kroz dugu povijest mostarskog kluba mnogo je važnih datuma, a kako bi ih sve "objedinili" navijači Zrinjskog tradicionalno obilježavaju upravo 30. travanj kao neslužbeni dan kluba.

Uz to, ove godine obilježava se i 30 godina od obnove rada Zrinjskog, a u sklopu obilježavanja najavljuje se:

- 29. travnja s početkom u 17.00 sati, na pomoćnom igralištu stadiona HŠK Zrinjski, odigrat će se prijateljska utakmica veterana Zrinjskog i legendi PLBiH/HNL.

- 30. travnja s početkom u 18.00 sati, u crkvi Svetog Petra i Pavla u Mostaru, slavit će se Sveta misa u sjećanje na Zrinskog i Frankopana te sve pokojne članove Zrinjskog kroz povijest.

"Dođite podržati veterane Zrinjskog, a onda u 20.00 sati i prvake Bosne i Hercegovine, momčad HŠK Zrinjski Mostar", stoji u pozivu bloga Plemićka sjećanja.

Kopirati
Drag cursor here to close