Neće valjda?

Navijači proključali: Barcelona će igrati u mrskoj bijeloj boji!

Bijeli Barçin dres posljednji se put nosio u sezoni 1977./78. Sada, nakon više od 40 godina, u idućoj sezoni, slavi svoj povratak. Barcelonu inače vežu lijep uspomene za bijeli dres...
Sport / Nogomet | 15. 09. 2022. u 21:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Garnitura dresova koju FC Barcelona ove sezone koristi na gostovanju u Ligi prvaka (viđena protiv Bayerna na Allianz Areni) šok je za mnoge navijače Barce.

Naime, iako je boja ovih dresova službeno 'sky grey', svaki pravi navijač Blaugrane pomislit će kako Katalonci žele izgledati kao mrski rival Real Madrid, čiji je osnovna boja bijela. No, oni koje su obasule crne misli, tek će se šokirati.

Naime, nakon 40 godina katalonski klub ponovno će nositi boju dresa oko koje se dosta šuškalo. I sve u nadi da će doći do velikih prodajnih brojki. Što se krije iza toga i zašto toliko navijača 'izlazi na barikade'?

Zato što će Barca doista iduće sezone i u LaLiga nastupati u bijelim dresovima! Ironično, u bojama najvećeg rivala Real Madrida.

Kako prenosi španjolski list "Sport", inače vezan za Barçu, Katalonci će u idućoj sezoni nositi bijeli dres kao treću verziju. Tako je odlučio Upravni odbor kluba. Zagovornik takvog dresa navodno je sam predsjednik Barce Joan Laporta (60).

Foto: Getty Images / Barcelona je iznenadila navijače dizajnom dresova

Bez obzira na sličnost s Real Madridom, uvjereni su da će bijeli dres po prodaji biti jedan od najuspješnijih u povijesti kluba. I što je zanimljivo, dres koji je već pokazan nekim zaposlenicima kluba, navodno je jako dobro prihvaćen.

Osnovna domaća verzija dresa Katalonaca nastavit će se izrađivati u klasičnim plavim i grimiznim bojama i za sljedeću sezonu. Kao što je to slučaj još od 1919., tri široke pruge i dalje će dominirat prednjom stranom.

Sve u svemu, Barça će u bijelom zaigrati nakon više od 40 godina!

Oni su već sedamdesetih godina prošlog stoljeća često nosili ove danas neuobičajene boje za klub i svaki put je dres izazivao uzbuđenje među navijačima. Bijeli Barçin dres posljednji se put nosio u sezoni 1977./78. Sada, nakon više od 40 godina, točnije u idućoj sezoni, slavi svoj povratak.

Barçu vežu lijepe uspomene za bijeli dres! Klub je još 1952. u finalu tadašnjeg Latin Cupa u Parizu pobijedio Nicu - u bijelim majicama!

Ovogodišnja treća verzija dresa je gotovo bijela, čisto da se oči navijača polako navikavaju.

Video: PEDRI, LEWANDOWSKI & ANSU FATI REACT TO BARÇA
Kopirati
Drag cursor here to close