Kad nema rezultata

Navijači prijete, trenera čuva policija

Nezadovoljni navijači, inače poznati širom Francuske, kao vrlo opasni traže odlazak trenera koji za sada ne popušta. Igrači i treneri u Saint-Étienneu su dočekani na aerodromu, gdje su ih navijači zadržali.
Sport / Nogomet | 02. 11. 2021. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tamo je branio Ivica Ćurković. Tamo su igrali Michel Platini, Rachid Mekhloufi, Salif Keita, Dominique Rocheteau, Johnny Rep, Jacques Santini, Jean-Michel Larqué, Hervé Revelli. Sve redom velika imena francuskog, europskog, afričkog nogometa.

Taj klub ima velikih deset titula prvaka, taj klub je igrao finale Kupa prvaka 1976. godine. Saint-Étienne, velikan francuskog nogometa, koji posljednjih mjeseci pleše po rubu. Zadnju pobjedu u prvenstvu su ostvarili protiv Marseillea, svibnja ove godine. U završnici prošle sezone. Od tada ništa. Trenutačno je ova momčad na 14 utakmica bez pobjede u domaćem prvenstvu.

Ove sezone su u dvanaest kola dosadašnjih osvojili samo šest bodova. I jedina su momčad bez pobjede. Claude Puel je na klupi tu od druge polovine 2019. godine. I on kao i u ostalom njegov klub prolaze kroz težak period.

U posljednjem prvenstvenom susretu, Saint-Étienne nije mogao više od boda protiv Metza. Nezadovoljni navijači, inače poznati širom Francuske, kao vrlo opasni traže odlazak trenera koji za sada ne popušta. Igrači i treneri u Saint-Étienneu su dočekani na aerodromu, gdje su ih navijači zadržali.

Nekih dvadesetak minuta i tek su intervencijom žaštitara uspjeli probiti taj prvi kordon. Ipak, do kuća su igrači i trener otišli pod pratnjom a Pauel je navodno dobio zaštitu i pred svojim domom kako bi policija bila uvjerena u njegovu sigurnost.

Svoj repertoar široj javnosti, navijači Saint-Étiennea su predstavili prije utakmice 11.kola koju su uspjeli odgoditi. Sve je krenulo zvižducima i dimnim bombama, a kulminiralo je nakon što su ubačene baklje probile vratarsku mrežu zbog čega je start utakmice morao biti dogođen. Deseci dimnih bombi su uletjele na travnjak St. Etienneovog stadiona, uz pogrdne povike prema domaćim igračima, Upravi, ali i treneru Claudeu Puelu.

Dijelom za loše rezultate navijače krive i upravu koja nije mogla odoljeti ranijim ponudama za neke igrače, pa Puelu ostao sastav s nekolicinom mladih igrača kao što su Yvann Maçon i veznjaci Yvan Neyou, Adil Aouchiche, Mahdi Camara i golman Etienne Green.

"Prolazimo kroz težak period, situacija nije nimalo ugodna za ove mlade igrače. Ali na našoj posljednjoj utakmici vidjelo se koliko želimo pobjedu, borili smo se, kopali. To je pokazalo da su svi spremni za borbu," poručio je Puel

Kopirati
Drag cursor here to close