Pred utakmicu protiv Sloge

Navijači prekinuli trening Željezničara

Međutim, puno stvari očito u ovom klubu ne funkcionira. Mijenjali su se treneri, uprave, ali pomaka nema.
Sport / Nogomet | 05. 04. 2024. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijači Željezničara se pravom pribojavaju da bi prošlost mogla ponoviti. Ona dalja, kada je klub u nekoliko navrata napuštao društvo najboljih u tadašnjoj Jugoslaviji. Posljednji put u sezoni 1976/77.

Tada su plavi s Grbavice morali u niži rang takmičenja, ali su se ekspresno vratili osvojivši prvo mjesto u Drugoj ligi Zapad već naredne. Da stvar bude gora, Željezničar je na početku ove sezone igrao europska klupska takmičenja, izgledao dosta dobra. Stvari su se promijenile, nešto očito u ovom klubu ne funkcionira. Mijenjali su se treneri, uprave, ali pomaka nema.

U ovom trenutku je Željezničar na 11. mjestu ima isti broj bodova kao Tuzla City. U posljednja tri kola ekipa je upisala tri poraza i sada slijedi teško gostovanje u Modriči. Protivnik je Sloga. Navijači su sve nezadovoljniji, što se moglo vidjeti i čuti na kraju posljednje utakmice. Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Željezničar Manijaci danas su prekinuli trening Plavih koji se odvijao na pomoćnom terenu stadiona Grbavica.

Popularni "Manijaci" su se pojavili u velikom broju te su održali žustar govor prvotimcima i stručnom štabu na čelu s trenerom Brunom Akrapovićem. Zbog krize koja se dosegnula vrhunac ostavku su ponudili i čelnici kluba na čelu s predsjednikom Jusufom Tanovićem, a o njihovom statusu raspravljat će skupština kluba na zasjedanju koje je zakazano u ponedjeljak.

Kopirati
Drag cursor here to close