Užasne scene

Navijači kamenovali autobus suparničke ekipe: Ozlijeđeno nekoliko igrača

Organizirana navijačka skupina kamenovala je autobus s igračima Fortaleze. Gađali su ih kamenjem i improvoziranim bombama. Ozlijeđeno je nekoliko igrača.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2024. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uistinu strašne scene dolaze iz Brazila, gdje je jučer odigrana utakmica Kupa sjeveroistoka Brazila između Sport Recifea i Fortaleze EC, a završila je rezultatom 1:1, gdje su domaći izjednačili u samoj završnici utakmice.

Kamenje i bombe 

Šok se dogodio pri izlasku sa stadiona, kad je organizirana navijačka skupina kamenovala autobus s igračima Fortaleze. Prema izjavama predsjednika kluba, skupina je bila oboružana velikim kamenjem, ali i bombama kućne proizvodnje.

Napali su ih navijači domaćeg Sport Recifea, a nekoliko igrača i članova stožera je ozlijeđeno. Detaljnije je objašnjeno u službenom priopćenju Fortaleze, prenosi Gol.hr

"Vratar João Ricardo ozlijeđen je posjekotinom na obrvi, a lijevi bek Gonzalo Escobar zadobio je udarac u glavu, posjekotinu na ustima i još jednu posjekotinu na obrvi. Desni bek Dudu, braniči Titi i Brítez te veznjak Lucas Sasha ozlijeđeni su od razletjelog stakla i morali su im zaustaviti krvarenje.

João Ricardo i Gonzalo Escobar podvrgnuti su postupku kirurškog šivanja. Lijevi bek će također biti podvrgnut CT-u glave, ali je dobro i pri svijesti. Ostali sportaši bit će podvrgnuti medicinskoj njezi kako bi se iz njihovih tijela uklonile krhotine stakla", napisali su.

Bez osiguranja 

Na snimkama možemo vidjeti kamenje kakvim su igrači napadnuti, radi se o nečemu čime je vrlo lako moguće ozbiljno ozlijediti ili čak usmrtiti čovjeka.

Zbog svega toga iz kluba traže promptnu reakciju Saveza, ali i svog protivnika, čiji su navijači napravili ovo zlodjelo.

Uistinu je nevjerojatno vidjeti ovakav napad na igrače protivničke momčadi. Umjesto da se zaustave i međusobne borbe navijača, u Brazilu se to proširilo i na one koji nastupaju na terenu.

Ovo nije čest slučaj, ali je svakako zabrinjavajuće da se tako što uopće može dogoditi.

Upravo zbog neočekivanosti, autobus pri izlasku nije imao nikakvo dodatno osiguranje, a cijeli je napad bio organiziran, dakle vjerojatno je da nema nikakve veze s rezultatom utakmice nego da je sve osmišljeno ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close