Serie A

Napoli prekinuo Interov niz; Atalanta uspješna protiv Juventusa

U posljednjem susretu 31. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli i Inter su igrali 1:1 (1:0). Nerazzurri mogu biti zadovoljni i s jednim bodom jer su zadržali solidnu prednost na tablici.
Sport / Nogomet | 18. 04. 2021. u 23:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Napulju su domaći igrači zaustavili veliku seriju Intera, koja je uključivala devet uzastopnih pobjeda. Odigrali su 1:1, iako je Napoli bio bolji i bliži pobjedi.

Domaći su poveli nespretnim autogolom Handanoviča u 36. minuti, Insigne je ubacio prizemnu loptu u petarac Intera koju je pokušao pokupiti pouzdani vratar intera, no Handanovič se tom prilikom sudario sa svojim stoperom De Vrijem te se lopta odbila u mrežu.

I prije i poslije primljenog pogotka Inter nije imao ni sreće u napadu jer Lukaku u 29. minuti pogodio gredu nakon ubacivanja Brozovića, a u 38. minuti je belgijski centarfor pogodio i vratnicu.

Ipak, inter je poravnao u 55. minuti kada je Eriksen preciznim udarcem sa 16 metara pogodio doni lijevi kut nemoćnog Mereta.

Milanski sastav i dalje je uvjerljivo vodeći na ljestvici sa 75 bodova, devet više od drugoplasiranog gradskog rivala Milana. Napoli je ostao peti sa 60 bodova, dva manje od četvrtog Juventusa, a dva više od šestog Lazija.

Atalanta je preskočila Juventus na trećem mjestu ljestvice svladavši ga s 1:0 (0:0).

Atalanta je svoju bolju igru u završnici dvoboja okrunila sretnim pogotkom u 87. minuti kada je udarac Malinovskog s 20-ak metara na putu prema vratima pogodio Alexa Sandra u glavu, lopta je promijenila smjer i prevarila Szczesnyja.

Zanimljivo, trener Juventusa Andrea Pirlo upravo je dvoboj protiv izravnog konkurenta za plasman u Ligu prvaka izabrao za davanje odmora svom najboljem igraču Cristianu Ronaldu koji nije bio niti na klupi za pričuve, a nakon što se ozlijedio i Chiesa u 58. minuti njegova je momčad ostala bez ikavih napadačkih ambicija.

Torino je napravio veliki korak ka ostanku domaćom 3:1 (0:1) pobjedom protiv Rome. Roma je povela u samom otvaranju utakmice kada je Mayoral u 3. minuti iskoristio zbunjenost domaće obrane, a preokret je uslijedio u nastavku.

Da brojne neiskorištene prilike domaćih ostanu nekažnjene pobrinuo se vratar Rome Mirante koji je istrčavanjem u prazno omogućio Sanabriji pogodak za izjednačenje u 57. minuti, da bi 14 minuta kasnije Zaza samo minutu po ulasku na teren pogodio za 2:1, on je najbolje reagirao na odbijenu loptu nakon što je Mirante obranio udarac Bellottija.

Za konačnih 3:1 pogodio je Rincon u drugoj minutu sudačke nadoknade na asistenciju Bellottija.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close