Odlazak naj-strijelca

Nakon suspenzije zatražio raskid: Benko napustio Sarajevo

Sport / Nogomet | 05. 08. 2016. u 10:40 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo je ostalo bez prošlosezonskog najboljeg strijelca Premijer lige BiH, Leona Benke.

Tridesetdvogodišnji napadač zatražio je sporazumni raskid...

“Iako mu je klub nudio produženje ugovora, Benko je odlučio da se u nastavku svoje karijere iskuša u novoj sredini”, priopćili su iz FK Sarajevo.

“On je još na početku priprema za tekuću sezonu, sredinom mjeseca lipnja, izražio želju za odlaskom, a svoju posljednju utakmicu u Bordo dresu odigrao je protiv Željezničara, u sklopu 1. kola nove premijerligaške sezone”, dodaje se u priopćenju kluba s Koševa. 

“Iskreno, bilo mi je drago što sam bio dio kolektiva Fudbalskog kluba Sarajevo i što sam doživio puno lijepih trenutaka u dresu kojeg sam zavolio još od prvog dana”, izjavio je hrvatski napadač.

“Rado ću se vraćati u Sarajevo, jer sam tamo stekao dosta prijatelja i upoznao puno divnih ljudi, a suigračima želim da ostvare snove navijačima, koji to zaslužuju. Zahtjev za raskidom je bio jedino moguće rješenje. Emitovno sam se vezao za Fudbalski klub Sarajevo, ali sam profesionalac, željan napretka, uspjeha i novih pobjeda”, dodao je ofenzivac. 

“Velika mi je čast bila što sam dobio nagradu „Ismir Pintol“ od naših navijača. Zaista, mnogo mi to znači, ali više od svega mi je značila bezuvjetna podrška navijača koju sam imao i u najtežim trenucima i oni su mi davali snagu. Ovim putem im se zahvaljujem, a Fudbalskom klubu Sarajevo želim mnogo sportskih spjeha i pobjeda u daljnjem natjecanju”, dodao je.

Benko je stigao u FK Sarajevo u drugoj polovici 2014. godine, a svoj debi u dresu FK Sarajevo upisao je protiv Zvijezde iz Gradačca 28. veljače 2015. godine. Ukupno je za FK Sarajevo odigrao 49 utakmica i postigao 29 golova.

Raskid se dogodio nedugo nakon što ga je struka zbog kršenja discipline uoči derbija sa Zrinjskim suspendirala

Kopirati
Drag cursor here to close