Guardiola

Najveći izazov zamijeniti Aguera

''Može ostati, ali to zavisi od njegovog fizičkog stanja i njegove želje. Pronaći zamjenu za njega bit će jedan od mojih najvećih izazova, jer je on nezamjenjiv'', rekao Guardiola
Sport / Nogomet | 27. 12. 2019. u 08:56 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja, već je počeo razmišljati o tome kako zamijeniti 31-godišnjeg Sergija Aguera, iako mu ugovor traje do ljeta 2021. godine. Izrazio je nadu da će Argentinac, ipak, odlučiti da ostane na Eithadu, jer će u suprotnom pronaći zamjenu za njega biti jedan od najvećih izazova i Guardiolinoj karijeri.

Aguero je nedavno i rekao da ozbiljno razmišlja o tome da se po isteku aktualnog ugovora vrati u Argentinu.

''Može ostati, ali to zavisi od njegovog fizičkog stanja i njegove želje. Pronaći zamjenu za njega bit će jedan od mojih najvećih izazova, jer je on nezamjenjiv. Imamo nevjerojatnog napadača u Gabrielu Jesusu, možda će doći i još netko kada Aguero ode, ali on je nezamjenjiv'', kazao je Guardiola.

Aguero je najbolji strijelac u povijesti Manchester Cityja. Za ''građane'' je postigao 244 gola, a jedan od najznačajnijih je pogodak iz 2012. godine protiv Queens Park Rangersa za naslov prvaka Engleske nakon 44 godine čekanja.

Video: Top 10 Sergio Aguero Premier League Goals

''To je najvažniji trenutak ovog kluba, mnogo važniji od onog kada će on, nadamo se, osvojiti Ligu prvaka. Taj trenutak je mnogo bolji od četiri pehara u jednoj sezoni, a on je bio taj momak'', istaknuo je Aguero.

Osim za City sjajni napadač tijekom karijere je igrao Independiente i Atletico Madrid. Za reprezentaciju Argentine je odigrao 97 utakmica i postigao 41 gol.

 

Kopirati
Drag cursor here to close