Podrška zmajevima

Najveća džezva na svijetu stigla u Rio de Janeiro

Sport / Nogomet | 15. 06. 2014. u 09:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vispakova džinovska džezva danas je nakon kompliciranih procedura stigla u Rio de Janeiro gdje će se nalaziti za vrijeme ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u nogometu.

Prva promocija najveće džezve na svijetu bit će održana na dan utakmice reprezentacija Bosne i Hercegovine i Argentine, kada će posjetitelji SP-a iz cijelog svijeta moći probati Zlatnu džezvu - pravu bosansku kavu i to iz najveće džezve na svijetu sa kojom je prije 10 godina uspostavljen Guinnessov rekord.

''Obećali smo da ćemo je ako Bog da piti u Brazilu. Vjerovali smo i vjerujemo u naše Zmajeve. Stigli smo u Rio sa našim kahva-majstorom da upravo u Brazilu zemlji koja slovi za kolijevku kave, pokažemo šta je prava bosanska.

Ostajemo sa džinovskom džezvom do kraja, shodno plasmanu naše Reprezentacije. Kao i do sada, bit ćemo podrška našoj Nogometnoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu dok to god bude trebalo'', navode u Vispaku.

''Ovom prilikom, zahvaljujemo se kompaniji ''cargo-partner'', koji logistički sudjeluje u ovom projektu, kao i našem prijatelju Brazilcu Walteru Goncalves, koji nam je zajedno sa njegovim suradnicima pomogao u organizaciji prihvata džezve u Riju.

Veliko hvala i osoblju Veleposlanstva Brazila u Sarajevu i Konzulata Bosne i Hercegovine u Brazilu za administrativnu podršku koju su nam pružili'', priopćeno je iz kompanije Vispak.

Kopirati
Drag cursor here to close