Ljubuški

Najutjecajniji nogometni suci iz BiH na jednom mjestu

''Želim da ova Skupština prođe u najboljem redu. Želim da nastavite mukotrpan rad. Sigurno da ulaganje u suce, a kasnije kontrolore i ljude koji budu u povjerenstvu mnogo znače ne samo za sudačku organizaciju, nego i za sliku s terena. ''
Sport / Nogomet | 22. 06. 2020. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom okupili su se najutjecajniji nogometni suci iz Bosne i Hercegovine na redovnoj godišnjoj Skupštini Udruge nogometnih sudaca i instruktora u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Na Izbornoj skupštini udruge izabrani su novi članovi predsjedništva Toni Bandić i Miro Hrkač te novi tajnik Gojko Bandić, navodi Ljubuški portal.

Podrška od nogometnog saveza

Podršku sucima Županije Zapadnohercegovačke svojom nazočnošću na Skupštini je pružio Josip Bevanda, predsjednik Županijskog nogometnog saveza.

''Želim da ova Skupština prođe u najboljem redu. Želim da nastavite mukotrpan rad. Sigurno da ulaganje u suce, a kasnije kontrolore i ljude koji budu u povjerenstvu mnogo znače ne samo za sudačku organizaciju, nego i za sliku s terena. Suci koji dijele pravdu na terenu su bitan čimbenik ovoga društva, i nadam se da ćete nastaviti ulagati u sebe u obrazovanje, u sudce, jer sigurno uz kvalitetan rad lakše će vam biti doći do uspjeha'', kazao je Bevanda te izrazi nadu da ulaganjem i željom za uspjehom baštiniti imena onih koji su bili prije njih.

Unaprijeđena sudačka organizacija

Predsjednik Udruge Goran Paradžik podnio je uz video projekciju izvještaj o radu i financijsko izvješće za 2019. godine. On je u svom obraćanju objasnio kako su uložili velike napore na unaprijeđeniju sudačke organizacije te tako povećali broj sudaca zastupljenih u visoko rangiranim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

''Naš plan je bio da svaki grad u našoj županiji ima jednu trojku kako bismo pokrili sve utakmice, ali imali smo tri polaganja i dobili 25 mladih sudaca pripravnika s kojima smo jako zadovoljni. Drugi problem s kojima se udruga susretala dugi niz godina bile su prijateljske utakmice, stoga smo promijenili način određivanja sudaca na utakmice, i klub koji treba sudca najprije se sada obrati udruzi koja ima komisiju i odluči koji ce suci ići na utakmicu“, kazao je Paražik te podnio financijsko izvješće i zahvalio svim sponzorima koji su im pomogli. Od plana rada za 2020. godinu, predsjednik Paradžik je naglasio da je bitno zadržati suce koje trenutno imaju kako bi ti momci sudili na svim utakmicama i stekli što više znanja i iskustva kroz koje će još više zavoljeti ovaj sport. Cilj u ovoj godini je obnova prostorija koje je Udruga sudaca dobila od Županijskog nogometnog saveza, a njih je potrebno iz temelja urediti i staviti u funkciju.

Suci su svjesni svoje uloge u društvu i bavili su se humanitarnim radom. Bili su u Sarajevu na turniru ''Suci humanitarci'', zatim organizirali su dobrovoljno darivanje krvi , a u predblagdansko vrijeme i donacijsku večeru za pomoć obitelji teškog imovinskog stanja.

Zahvalnice i prigodni pokloni

Na samom kraju službenog dijela programa predsjednik Paradžik je obitelji pokojnog suca Vjekoslava Šimunovića uručio zahvalnicu i prigodan poklon. Bivši predsjednik Spomenko Mandić ostavio je velik trag u Udruzi te su ga nagradili zahvalnicom i poklonom, a budući da bio spriječen doći ona će mu biti naknadno uručena. Mentoru udruge i kontroloru FIFE Tariku Keči uručena je umjetničke slike kao znak poštovanja i nastavka uspješne suradnje i daljnjeg rada. Zahvalnicu za suradnju i podršku radu Udruge dobio je i Ljubuški portal. Paradžik je kao glavni sudac u svoj karijeri sudio 219 utakmica i na Skupštini mu je Elmir Pilav uručio dres s brojem utakmica koliko je sudio, piše Ljubuški portal.

Brojni ugledni gosti

Na svečanoj Skupštini sudjelovalo je dosta uglednih gostiju među kojima su bili i: dr. Zoran Rebac, predsjednik Komiteta za suce i suđenje u NS, jedan od najboljih sudaca u povijesti BiH i Emir Pilav, direktor odjela za natjecanje i direktoru Nogometne reprezentacije BiH, inače dugogodišnjem instruktoru FIFE, Dragan Soldo, član Izvršnog odbora NS/FS BiH te Josip Bevanda, predsjednik Županijskog nogometnog saveza.

Druženje je nastavljeno u restoranu ''Megi'' na Mostarskim vratima gdje su uz nogometne i privatne teme nogometni suci i kontrolori razgovarali i o novim planovima.

Kopirati
Drag cursor here to close