zimski rok

Najprometnije u sarajevskim klubovima, Široki nije ništa mijenjao

Sport / Nogomet | 23. 02. 2016. u 14:19 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijelazni rok u Premijer ligi je gotov. Klubovi su ostajali bez igrača i dovodili nove. Neki iz želje da pojačaju momčadi, neki da ih potpuno reorganiziraju, a većina njih jer su bili prisiljeni na to.

Najviše registracija ove zime morali su pripremiti u sarajevskom Željezničaru. Klub s Grbavice doveo je čak 12 novih igrača, ali je ujedno isto toliko otpustio, što dovoljno govori koliko su bili 'zadovoljni' učinkom u prvom dijelu sezone.

Skoro potpuno su izmijenili momčadi ekipe koje se bore za ostanak, Olimpic i Borac, koji su doveli 13, odnosno 12 novih igrača.

Na drugom kraju spektra je Široki Brijeg koji nije ni doveo ni otpustio bilo kojeg igrača. Ekipa Slavena Muse ulazi u proljeće s istim sastavom kao jesenas i imat će najmanje problema s uigravanjem momčadi.

Mostarski Zrinjski je doveo šest igrača u želji da pojača momčad koja je u prvom dijelu imala najbolju obranu i drugi najbolji napad. Ujedno je Zrinjski ostao bez sedmorice igrača, s tim da su četvorica (Pehar, Radeljić, Vukomanović, Vranjić) poslani na posudbe.

Sarajevo je ove zime ostalo bez čak 15 igrača, što samo govori da u tom klubu više nema onoliko novca koliko je bilo prošle godine. Aktualni prvak doveo je nekoliko kvalitetnih igrača (Simeunović, Harba), ali i nekoliko igrača koji su potpuna nepoznanica.

Vodeća Sloboda dovela je samo dvojicu igrača, Lakićevića i Haurdića, a solidno se pojačao četvrtoplasirani Radnik koji očito ima namjeru ostati pri vrhu.

S druge strane ljestvice, Drina i Velež nemaju skoro nikakve šanse da ostanu u ligi, pa se i njihove prinove ne mogu nazvati pojačanjima. Velež je ostao bez skoro svih prvotimaca iz prvog dijela sezone, osim njih nekolicine, a od prinova došli su samo igrači koji su igrali po nižim ligama u BiH.

Najzvučniji transferi
Miroslav Stevanović (Željezničar)
Ivan Lendrić (Željezničar)
Adnan Zahirović (Željezničar)
Tomislav Tomić (Zrinjski)
Nemanja Bilbija (Zrinjski)
Matija Katanec (Zrinjski)
Haris Harba (Sarajevo)
Deni Simeunović (Sarajevo)
Dejan Janković (Radnik)
Anel Hebibović (Olimpic)

Kopirati
Drag cursor here to close