Duboka kriza

Najgori start Barce od 1987. godne; Messi srušio negativni rekord

Ronald Koeman zasad još ne mora strepiti, ali ako ovako nastavi, nije nemoguće da dobije otkaz i prije predsjedničkih izbora krajem siječnja.
Sport / Nogomet | 07. 12. 2020. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je Barcelona popila još jednu gorku pilulu, ovaj put u Cadizu. Kataloncima je to čak četvrti ligaški poraz ove sezone, uz dva remija i četiri pobjede.

Nikad lošiji bodovni učinak Barce nakon deset kola otkako je u Španjolskoj u sezoni 1995./1996. uvedeno pravilo da se za pobjedu dobiva tri boda.

Zapravo, Barca tako loše nije startala od 1987./1988. kada je u prvih deset kola imala učinak od četiri pobjede, jednog remija i čak pet poraza. Josep Lluis Nunez tada je dao otkaz treneru Terryju Venablesu.

Ronald Koeman zasad još ne mora strepiti, ali ako ovako nastavi, nije nemoguće da dobije otkaz i prije predsjedničkih izbora krajem siječnja. 

Nizozemac je bio jako ljutit nakon utakmice, prije svih na užu obranu. Katalonci su primili oba pogotka nakon velikih pogrešaka. Drugi je bio posebno komičan. Bio je to niz početničkih pogrešaka.

„Teško je objasniti kako smo primili golove, drugi je nevjerojatan. Manjak koncentracije jedan je od razloga“, grmio je Koeman.

Lionel Messi srušio je u Cadizu negativni rekord – izgubio je čak 29 lopti. Ne može se reći da Messi igra jako loše, ali činjenica je da već duže vrijeme nije na svojoj razini. To je sigurno jedan od razloga Barceloninih posrtaja.

Argentinac prodaje puno lopti. Primjerice, protiv Alavesa je izgubio 27, protiv Real Madrida 26 i protiv Atletica 23, piše Gol.hr.

Čini se kako broj izgubljenih lopti prelazi granicu podnošljivog. Protivnici prečesto otvaraju opasne kontre nakon što Messiju otmu loptu. 

Barcelona je protiv Cadiza imala posjede lopte od čak 82 posto, ali što to vrijedi kada nije stvorila bogzna koliko šansi. Taj posjed uglavnom je jalov, bez konkretnog učinka.

Cadiz je prepustio loptu Barceloni i čekao svoju šansu iz kontri. Povratnik u elitno društvo sličnom je taktikom srušio i Real u Madridu. Protiv Reala je imao posjed od 25 posto, a protiv Barcelone 18 posto.

U cijeloj sezoni Cadiz je na samo jednoj utakmici imao posjed veći od 50 posto, ali ipak je upisao pet pobjeda i tri remija u 12 utakmica i trenutačno je na visokom petom mjestu.

Zanimljivo, prethodne četiri pobjede Cadiz je ostvario na gostovanjima, ova protiv Barcelone bila mu je prva domaća pobjeda u sezoni. 


Kopirati
Drag cursor here to close