Tottenham - Manchester United

Najgledanija utakmica u povijesti Premier lige!

Posljednje večeri zimskog prijelaznog roka, u Premier ligi je odigrano sedam susreta.
Sport / Nogomet | 31. 01. 2018. u 23:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tottenham je pobijedio Manchester United s 2:0 na Wembleyu, i to pred rekordnim brojem gledatelja u Premier ligi!

Čak je 81.978 navijača došlo na utakmicu, vidjelo rane golove Christiana Eriksena i autogol Phila Jonesa, u poluvremenu im je s centra mahnuo i pojačanje iz PSG-a Lucas... Večer za pamćenje navijačima Spursa.

I dosad je rekord držao Tottenham, od ranije ove sezone kada je pobjedu nad Liverpoolom gledalo 80.827 ljudi.

A Eriksenu je tek sekunda nedostajala da i sam postavi rekord lige! Naime, zabio je nakon 11 sekundi i tako ipak nije nadmašio Ledleya Kinga i njegov pogodak Bradfordu u desetoj sekundi.

Bio je to ipak najbrži gol koji je Manchester United ikad primio u Premier ligi, ali ono puno važnije je da su Spursi ovime došli drugom Unitedu na samo pet bodova zaostatka i dva iza Liverpoola i Chelseaja.

"Bilo je sjajno u svlačionici nakon takve igre. Prvi je gol doista bio fantastičan, stalno govorimo igračima da iščekuju svoju šansu i ne odustaju, i Eriksen ju je iskoristio. Dominirali smo", rekao je trener Mauricio Pochettino i nastavio:

"I protiv Liverpoola će, dakako, biti teško, ali odličan je osjećaj boriti se ta prva četiri mjesta."

Paul Pogba doživio je svoj prvi poraz u Premier ligi nakon više od godine dana. Taj osjećaj nije doživio od 23. listopada 2016. i 0:4 protiv Chelseaja. Otad je s Pogbom u sastavu United ostvario 23 pobjede i 13 remija.

A prvi je to put nakon čak 87 utakmica da je United izgubio s dva pogotka razlike.

I dok je Alexis Sanchez debitirao u Premier ligi za vragove, u igri je zapravo nedostajao Marcus Rashford.

"Alexis se trudio, ali nije ovo bila utakmica za njega, zbog toga kako se odvijala", rekao je Jose Mourinho, pa nastavio:

"U drugom sam ga poluvremenu postavio bliže Lukakuu, ali tada je osjetio da se mora previše vraćati pomoći u organizaciji."

"Dali smo sve od sebe, izgubili, a uvijek kažem da kad vodeći na tablici ima takvu prednost - a bio sam u toj poziciji nekoliko puta - miran si, opušten, bez pritiska."

"Sada se mi, Chelsea, Tottenham, Liverpool i Arsenal borimo za mjesta u Ligi prvaka."

Posebno je intrigantno bilo kad je Mou zamijenio Fellainija samo sedam minuta nakon što je Belgijac ušao u igru. I premda nije bilo vidljive ozljede, Jose je objasnio:

"Žao mi je Fellainija, htio sam promijeniti ritam, ali poslije nekoliko minuta na terenu, ozlijedio se. Obnovio je ozljedu lateralnog ligamenta koljena. Osjetio je bol i rekao nam da ne može nastaviti."

Everton je na Goodison Parku pobijedio Leicester s 2:1, a Chelsea je na Stamford Bridgeu s 0:3 poražen od Bournemoutha.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close