Union Berlin preuzeo vrh

Najbolja moguća vijest iz Bundeslige, Heller strijelac

Kao što je poznato, nogometašu Borussije Dortmund u srpnju prošle godine dijagnosticiran je rak testisa. Podvrgnut je operaciji i kemoterapijama, a treninzima se vratio početkom siječnja. Danas je postigao prvi gol nakon povratka na teren.
Sport / Nogomet | 04. 02. 2023. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Revija golova na terenima Bundeslige, ali ipak jedan gol koji je danas postignut je daleko važnjih od svih. Onaj Sebastiana Hallera.

Kao što je poznato, nogometašu Borussije Dortmund u srpnju prošle godine dijagnosticiran je rak testisa. Podvrgnut je operaciji i kemoterapijama, a treninzima se vratio početkom siječnja. Danas je postigao prvi gol nakon povratka na teren.

Zabio je za vodstvo Dortmunda 3:1 protiv Freiburga u susretu 19. kola. Gostima je posao bio poprilično otežan s obzirom da su nakon svega 17 minuta igre ostali bez isključenog Sidillije koji je za dvije minute uspio skriviti dva žuta kartona.

Domaćin je poveo u 26. preko Schlotterbecka, ali je do poluvremena Freiburg stigao do poravnanja. Strijelac je bio Holer, pa se rezultatski nedostatak jednog igrača i nije toliko osjetio. Ipak u nastavku, u razmaku od tri minute Adeyemi i Haller su strijelci, dok su sudbinu Freiburga zapečatili Brandt i Reyna, s tim da je između četvrtog i petog gola gostima isključen i Streich.

Eintracht Frankfurt je već nakon poluvremena protiv Herthe vodio 2:0. strijelac oba pogotka bio je Kolo Muani. Četvrti uzastopni poraz gostiju iz Berlina je ovjerio Buta duboko u sudačkoj nadoknadi.

Nakon dva uzastopna poraza, pobjedu je proslavio i Bochum. I to kakvu, na domaćem terenu protiv Hoffenheima 5:2. Hofmann, Forster i Asano su uništili goste do poluvremena kojima u nastavku nije mogao pomoći ni Kramarić ulaskom u igru.

Hoffenheim je nakratko smanjio zaostatak preko Baumgartnera. Četvrti pogodak za Bochum postigao je Erhan Mašović u 69. minuti čime je potvrdio pitanje pobjednika. Ni tu nije bio kraj golovima. Hoffenheim je smanjio zaostatak preko Dabbura, ali tri gola prednosti vratio je Broschinski.

Union Berlin je barem za sada vodeći sastav Bundeslige. Nešto što njegovi navijači nisu niti u najboljim snovima mogli nekada sanjati. Danas su Juranovića u postavi sredili Mainz 2:1. Za četvrtu uzastopnu pobjedu su se pobrinuli pogocima Behrens i Siebatheu, dok je za goste pogodio Ingavartsen.

Koln i Leipzig odigrali su mršavih 0:0. Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu za Leipzig.

Kopirati
Drag cursor here to close