Juve - roma

Nainggolan: Pjanić? Volim ga kao i prije

Sport / Nogomet | 17. 12. 2016. u 10:35 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi Serie A između Juventusa i Rome igra se večeras u Torinu.

Osim rezultatskog značaja za oba tima, koji su glavni favoriti za osvajanje Scudetta, utakmica će biti interesantna i zbog bh. reprezentativca i igrača Juventusa Miralema Pjanića, koji će igrati protiv svog bivšeg kluba.

Pjanić je na ljeto preselio u Torino iz talijanske prijetonice, nakon što je Stara dama aktivirala otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru u Romi, što je izazvalo kontroverze u Italiji i bijes navijača Vučice, ali i ljutnju pojedinih igača tog tima.

Prije realizacije Pjanićevog transfera u Juventus, veznjak Rome Radja Nainggolan izjavio je da više s njim neće razgovarati, ukoliko pređe u redove ljutog rivala. Kasnije je taj stav Belgijac smekšao i objasnio da se radi o šali.

Uoči večerašnje utakmice Nainggolan je kazao da između njih nema nikakvih razmirica...

“Pjanić? Volim ga kao i prije. S njim se čujem gotovo svaki dan. Kada se radi o meni, odlučio sam ostati u Romi bez obzira na ponude”, obrazložio je Belgijanac, prenosi Football Italia.

Utakmica između Juventusa i Rome bit će zanimljiva jer će se na suprotnim stranama naći dva najbolja igrača reprezentacije BiH, Pjanić i Edin Džeko, koji zajedno s Interovim igračem Maurom Icardijem predvodi listu strijelaca prvenstva s 12 golova.

Derbi se igra od 20.45 sati, a Juventus ima četiri boda više od drugoplasirane Rome.

Kopirati
Drag cursor here to close