Prokuhalo na Emiratesu

Na udaru kapetan i trener Arsenala: Je li vrijeme da Xhaka i Emery odu?

Mnogi smatraju kako je Xhaka pokazao da nije dosljedan kapetanske trake u Arsenalu, a sada se očekuje i reakcija kluba. Ujedno, trener Emery po mnogima je izgubio kontrolu nad ekipom.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2019. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Granit Xhaka i Alexandre Lacazette

Arsenal je u nedjelju remizirao s Crystal Palaceom (2:2), a kapetan Granit Xhaka je zamijenjen pola sata prije kraja, no Švicarac je ušao u sukob s vlastitim navijačima.

Xhakin suigrač Hector Bellerin komentarirao je potez svojeg kolege iz ekipe, kojeg navijači Arsenala više ne žele ni kao kapetana, a ni kao igrača kluba.

"Svi smo mi ljudi, imamo emocije s kojima se ponekad teško nositi", rekao je Bellerin, dodavši:

"Moramo ostati ujedinjeni, samo tako možemo pobjeđivati".

Mnogi smatraju kako je Xhaka pokazao da nije dosljedan kapetanske trake u Arsenalu, a sada se očekuje i reakcija kluba.

I dok je Bellerin stao na stranu iznerviranog Švicarca, napadač Topnika Alexandre Lacazette lajkao je post Youtubera koji objavljuje pod imenom 'Troopz'.

'Troopz' je na Instagramu postavio odgovarajući vodeo uz komentar "Ne želim ga više nikad vidjeti u dresu Arsenala", a odnosi se na Granita Xhaku.

Međutim, ovaj 'influencer' je svoju paljbu ujedno sumjerio i na trenera Unai Emeryja, tako da oni koji lajkaju očito se slažu kako obojica, i kapetan i trener, trebaju letjeti iz Arsenala.

Sukob u svlačionici je najmanje potreban Arsenalu u ovome trenutku, a trener Emery po mnogima je izgubio kontrolu nad ekipom. Kako mu rezultati prethodne i ove sezone nisu uvjerljivi, uprava Topnika razmišlja o novim solucijama na klupi.

Kandidati za novog menadžera Mikel Arteta, Julen Lopetegui, Ralf Rangnick, Jorge Sampaoli, Patrick Vieira, Massimiliano Allegri i Thierry Henry su pod povećalom i jedan od njih bi, piše The Sun, trebao uskočiti umjesto Emeryja.

Isti izvor dodaje kako su svi ovi treneri bili intervjuirani nakon odlaska legendarnog Arsenea Wengera 2018.

Artetu se smatra nasljednikom Pepa Guardiole kojem je trenutačno pomoćnik u Cityju, Lopetegui ima posao u Sevilli dok je Vieira u Nici.

Rangnick se bavi drugim poslom, Sampaolija se ne smatra ozbiljnim kandidatom pa su Henry i Allegri dvojica slobodnih i dostupnih Englezima.

Kopirati
Drag cursor here to close