Federalni prvoligaš

Na prvoj prozivci HNK ''Čapljina'' čak 27 nogometaša

Sport / Nogomet | 05. 07. 2016. u 06:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekordnih 27 nogometaša stiglo je na prvi proziv federalnog prvoligaša Čapljine. Trener prve momčadi Čapljine Damir Borovac, koji je u dva navrata vodio Čapljinu, potvrđuje kako je to rekordna brojka na prozivu u Bjelavama, u trajanju njegovih mandata.

Naravno, time se potvrđuje poznata izreka kako je uspjeh najbolja reklama. Vrlo dobra prošla sezona Čapljine, koju su uoči početka sezone smatrali jednim od sudionika borbe za opstanak, da bi se s vremenom prometnula u noćnu moru favorita, piše Vecernji.ba. Čapljinci su odličnom izvedbom protiv Zvijezde u posljednjem kolu, praktično odlučili o prvaku.

Uspjeh i dobri rezultati u prošloj sezoni ostavili su traga pa su Bjelave postale omiljeno odredište za brojne nogometaše željne afirmacije.

''Bila je prava gužva na prvom prozivu. Među pridošlicama bilo je mladih igrača iz okolice, ali i naših juniora. Naravno da su takve gužve na početku svakom treneru neusporedivo ugodnije od muka za sastavljanje dvije momčadi za mali nogomet'', konstatira trener Damir Borovac.

Kad su i pitanju pojačanja ističe da se ''Iskreno nada kako će biti koje pojačanje''.

''Već smo za četvrtak zakazali provjeru u Bjelavama, kroz utakmice ćemo provjeriti mogućnosti pridošlih nogometaša, kao i ostalih kandidata za prvu momčad'', poručuje Borovac.

Što se tiče odlazaka, tu se, izgleda, ostvaruje priželjkivano.

''Ono što smo željeli na kraju prošle sezone - sačuvati 80 posto momčadi, ostvaruje se. Čak mislim kako ćemo sačuvati i 90 posto momčadi iz prošle sezone. Od prvotimaca, Tarik Isić je na provjeri u premijerligašu Olimpicu, a hoće li ostati, znat ćemo uskoro'', kaže trener Borovac.

''Čapljina je do sada ljetne pripreme obavljala na svom stadionu, možda ovoga puta odstupimo od tog nepisanog pravila, jer sparine su nesnosne pa je teško raditi. Vidjet ćemo što u tom pogledu Uprava može učiniti jer nisu presudne naše želje, nego sredstva kojima klub raspolaže u ovom trenutku'', zaključuje očito početkom zadovoljan trener prvoligaša iz Bjelava.

Kopirati
Drag cursor here to close