Liga za prvaka

Na Grbavicu dolazi 500 Ultrasa?!

Utakmica u okviru 7. kola Lige za prvaka, igra se večeras na stadionu Grbavica s početkom u 19 sati.
Sport / Nogomet | 27. 04. 2018. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Foto: Bljesak.info / Ultrasi na gostovanju

Na put u Sarajevo danas kreće veliki broj navijača Zrinjskog gdje njihov klub igra jednu od odlučujućih utakmica Premijer lige BiH za prvaka protiv Željezničara.

Željezničar ima tri boda manje od lidera Zrinjskog i samo pobjeda ga ostavlja u ravnopravnoj trci za titulu prvaka BiH.

Mostarci bi pobjedom došli na korak do osvajanja nove titule prvaka, a Željezničar bi se s tri boda izjednačio na tablici i do kraja u drugim utakmicama pokušao osvojiti bodove koji bi mu donijeli titulu prvaka.

U slučaju da oba tima završe s istim brojem bodova, prednost bi imao Zrinjski, koji je ostvario bolji međusobni omjer protiv sarajevskog kluba u ovoj sezoni.

Utakmica u okviru 7. kola Lige za prvaka, igra se večeras na stadionu Grbavica s početkom u 19 sati uz direktan prenos na MOJA TV.

Klub navijača Ultras Zrinjski Mostar organizirao je prijevoz na utakmicu po cijeni od 17 KM, a broj mjesta je bio ograničen.

Osim organiziranog odlaska, iz Mostara će put Sarajeva i veliki broj simpatizera Zrinjskog u vlastitom aranžmanu. Ne sumnjamo kako će utakmicu pratiti i veliki broj domaćih navijača, što bi trebalo stvoriti odličan sportski ugođaj.

Igrači

Pero Stojkić, koji zbog ozljede mišića lista nije mogao konkurirati za prethodnih pet utakmica Lige za prvaka, opet je trenirao s momčadi te je u kombinacijama za derbi protiv Željezničara, a oporavio se i Slobodan Jakovljević, koji je u trijumfu protiv Radnika (2:1) morao biti zamijenjen zbog neugodnog udarca.

Iz Zrinjskog ističu kako su izvan stroja i dalje Miloš Aćimović i Ed Kevin Kokorović, prvi zbog rupture mišića zadnje lože, a drugi zbog loma ključne kosti.

Kod Željezničara Siniša Stevanović će zbog rupture ligamenata desne noge pauzirati još petnaest dana, te zbog toga neće biti u kombinaciji za susret sa Zrinjskim.

Posljednji susret ove dvije ekipe odigran je u Mostaru, a rezultat je bio 3:3.

Suci

Derbi utakmicu će suditi Elvis Mujić (Banovići), a njemu će asistirati Sreten Udovičić (A1, Prijedor), Senad Ibrišimbegović (A2, Travnik) i Emir Sivac (4, Zenica).

Delegat utakmice bit će Davor Ristović (Istočno Sarajevo), a kontrolor suđenja Radoslav Kapor (Trebinje).

Kopirati
Drag cursor here to close