kategrija dva

Na Grbavici će se moći igrati europske utakmice

Sport / Nogomet | 01. 06. 2016. u 13:31 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni savez BiH i Evropska nogometna federacija (UEFA) uvrstili su stadion Grbavica u kategoriju 2 shodno Pravilniku UEFA-e o kategorizaciji stadiona, priopćeno je iz FK Željezničar.

FK Željezničar će, kako se navodi, do 15. lipnja ispuniti i zahtjeve MUP-a KS koji se odnose na osiguranje sigurnosnih uvjeta na stadionu Grbavica - zaštitna ograda iznad južne tribine, zaštitna mreža u svrhu onemogućavanja ubacivanja predmeta od strane navijača i izgradnja ulazne kapije za gledaoce na južnoj tribini.

Na stadionu Grbavica pored mogućnosti odigravanja utakmica prvog i drugog pretkola kvalifikacija za UEFA Europa Ligu i Ligu prvaka, postoji i mogućnost odigravanja kvalifikacijskih međunarodnih utakmica svih reprezentativnih selekcija, osim A reprezentacije, te prijateljske utakmice A reprezentacije.

U tom kontekstu, FK Željezničar je 24. svibnja uputio zahtjev Nogometnom savezu BiH da se kvalifikacijske utakmice U-21 reprezentacije BiH odigraju na Stadionu Grbavica u rujna uz garanciju da će klub ispuniti sve neophodne organizacijske uvjete Saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close