Sastanak pred derbi

Na derbi isključivo autobusima; Neće biti dozvoljen ulazak osobama sa dosijeom, maloljetnicima ...

Sport / Nogomet | 20. 11. 2012. u 15:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara danas je održan sastanak predstavnika klubova HŠK 'Zrinjski' i FK 'Velež', policije, Sportskog saveza, Grada Mostara gdje se razgovaralo o pripremama pred derbi.

Utakmica će biti odigrana u nedjelju 25.11. sa početkom u 13 sati, a kako je danas na press konferenciji rečeno poduzet će se opsežne mjere kako bi sve proteklo u najboljem redu. Medijima je prenesena informacija kako će navijači HŠK 'Zrinjski' na utakmicu ući sat vremena prije utakmice.

Također, na utakmicu s obje strane neće moći ući osobe koje budu u alkoholiziranom stanju, pod uticajem opojnih droga, maloljetnici, te osobe koje imaju policijski dosije. Tijekom srijede bit će održan sastanak sa predstavnicima navijača gdje će se nastojati postići dogovor oko sigurnosne situacije pred utakmicu, za vrijeme odigravanja i nakon utakmice.

Što se tiče navijača FK 'Velež' policija će odrediti gdje će biti okupljanje navijača, te će se na derbi organizirano moći ići samo autobusima, a ne kako je do sada bila praksa osobnim automobilima, kombi vozilima, mini busevima. Isti uvjeti bi trebali vrijediti i za navijače HŠK 'Zrinjski' u proljetnom dijelu polusezone.

Kako se uspjelo neslužbeno saznati još uvijek nisu osigurani autobusi za prijevoz navijača 'Red Amry', što nikako ne znači da navijača neće biti. Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić izrazio je zahvalnost sudionicima sastanka što su se odazvali, te tako još jednom podvukli da svi žele da se crni scenariji ne ponavljaju.

Hasan Šišić predsjednik Sportskog saveza Mostara izrazio je nadu u spremnost klubova, Grada i policije da derbi protekne u dobroj atmosferi, te je pozvao navijače na fer i sportsko navijanje tijekom utakmice. Na press konferenciji je istaknuto kako će za navijače FK 'Velež' biti osigurano između 300 i 500 ulaznica.

Istaknuto je i da postoji inicijativa od strane policije da se ubuduće gostujući navijači, koji su do sada bili u tranzitu kroz Mostar, prevoze drugim relacijama, a inicijativa je potaknuta nedavnim nemilim događajima kada je nekoliko osoba ozlijeđeno, pričinjena je znatna materijalna šteta, a takvi događaji zahtijevaju mnogo materijalno - tehničkih resursa policijskih struktura. 

Derbi posljednjeg 15. kola u polusezoni BH Telecom Premijer lige odigrat će se između timova HŠK 'Zrinjski' i FK 'Velež'. Ovu utakmicu će na svome kanalu prenositi BHT 1 s početkom od 12:55 sati.
Kopirati
Drag cursor here to close