Puno autogolova

Na Alianz Areni osam golova Bayerna i tri crvena kartona

Prvi puta u povijesti na jednoj bundesligaškoj utakmici pokazana su tri crvena kartona u prvom poluvremenu.
Sport / Nogomet | 28. 10. 2023. u 20:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domaći Bayern ugostio je Darmstadt na svojoj Allianz Areni u sklopu 9. kola Bundeslige. Nakon prvih 45 minuta stajalo je 0:0 na semaforu, ali onda je uslijedio uragan Bavaraca predvođenih Harryjem Kaneom. Kane, Sane, Musiala, Muller... i tako u krug, čak osam golova je Bayern pospremio u mrežu gostiju u drugom poluvremenu, a posebno će ostati zapamćen spektakularan pogodak Engleza iz 69. minute susreta.

Nakon kornera za Darmstadt otvorila se kontra koju je Englez završio preciznim udarcem s centra, prebacio je istrčalog Schuhena. Međutim, još jedna stvar se dogodila u ovoj utakmici na Alianz Areni.

Prvi puta u povijesti na jednoj bundesligaškoj utakmici pokazana su tri crvena kartona u prvom poluvremenu. Sve je počelo kada je Kimmich pogriješio, pa potom srušio Mehlema. Do kraja prvog poluvremena Gjasuli i Matej Maglica su na drugoj strani dobili crvene kartone.

Nakon sedam utakmica bez poraza Stuttgart je zaustavljen na domaćem terenu, Hoffenheim je bio bolji 3:2. Gosti su preko Prömela i Weghorsta stigli do velike prednosti, čak je Baumann skinuo penal Undavu do kraja poluvremena. Führich je uspio pogoditi za 1:2, ali je onda opet na plus dva vratio Skov. Nisu se domaćini predavali, Undav je pronašao put do gola, ali je ostalo 2:3, iako su igrači Stuttgarta imali dovoljno vremena, ali nisu imali ubojitog Guirassyja.

Po prvi puta od rujna prošle godine Augsburg je povezao dvije pobjede, a obje su došle nakon preokreta. Ova druga je došla kontra Wolfsburga. U ovom duelu su tri gola postignuta do kraja prvog poluvremena.

Prvo je Augsburg stigao do prednosti preko Tietza, nakon čega je došao odgovor Wolfsburga zahvaljujući Windu i Lovri Majeru koji je realizirao penal. Međutim, u drugom poluvremenu prvo Sebestiaan Bornauw postigao jedan od ljepših autogolova u posljednje vrijeme, konačnih 3:2 djelo je Engelsa. Dion Drena Beljo ušao je u 78. minuti, a David Čolina nije bio u kadru.

Borussia M' Gladbach je rano povela preko Plea nakon samo četiri minute igre. Dinkci je vratio Heidenheim u život sedam minuta prije odlaska na odmor. Trijumf domaćem sastavu je osigurao gostujući igrač, Jonas Föhrenbach koji je napravio isto što i Bornauw.

Navijači Werdera malo lakše dišu nakon što je Knoche nastavio festival autogolova, dok je slavlje Werdera ovjerio Ducksch 15 minuta prije kraja.

Kopirati
Drag cursor here to close