Odšteta

Mutu dužan Chelseaju 17 milijuna eura

Mutu kaže da nema toliko novca i ostaje vidjeti kakav će epilog ovog skoro pa dvodesetljetnog spora biti i na koji način će Chelsea dobiti traženi novac.
Sport / Nogomet | 02. 10. 2018. u 21:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rumunjski nogometaš Adrian Mutu morat će da platit Chelseaju 17 milijuna eura na ime odštete jer je u listopadu 2004. godine bio pozitivan na kokain na doping testu.

Adrijan Mutu je u Chelsea došao 2003. godine iz Parme za 17 milijuna eura. Na 27 odigranih utakmica tiekom prve sezone Mutu je za "Plavce" postigao šest golova, ali igrač i klub se nisu razišli prijateljski.

Na Stamford bridgeu smatraju da je Rumunj prekršio ugovor kada je pao na doping testu. Prvo su ga suspendirali, a zatim je dobio i otkaz.

U ljeto 2005. Mutu je potpisao za Juventus, a Chelsea ga je tada tužio pred Međunarodnom nogometnom federacijom i tražio da im isplati 17 milijuna eura na ime odštete. Točnije 17.173.900 eura.

Do 2008. čekalo se na presudu, a FIFA je tada odlučila da je igrač dužan isplatiti klubu traženi iznos novca.

Deset godina trajao je postupak po žalbi koju je Mutu uložio Sudu za ljudska prava koji je potvrdio presudu koju je donijela FIFA.

Mutu kaže da nema toliko novca i ostaje vidjeti kakav će epilog ovog skoro pa dvodesetljetnog spora biti i na koji način će Chelsea dobiti traženi novac.

Kopirati
Drag cursor here to close