'Lionel Musa'

Musa tvrdi da će Argentini zabiti dva gola

"Kada sam bio u Leicester Citiju igrali smo protiv Barcelone. Messi je također bio ondje. Opet sam zabio dva gola. Tako da se u nadolazećoj utakmici svašta može dogoditi. Vjerojatno ću opet zabiti dva gola", poručio je.
Sport / Nogomet | 23. 06. 2018. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nigerijac Ahmed Musa postao je u subotu Lionel Musa na društvenim mrežama u Argentini nakon što je u petak s dva pogotka protiv Islanda vratio u život nade Argentinaca.

Pobijedi li Argentina u utorak Nigeriju u posljednjem kolu vjerojatno će se plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Musa, međutim, poručuje da će njegov status heroja u Argentini sigurno nestati kada se sučele te dvije momčadi.

"Svaki put kada igram protiv Argentine, ili svaki put kada (Lionel) Messi igra protiv mene, ja zabijem gol", rekao je 25-godišnji napadač: Prije četiri godine, u Brazilu, zabio sam Argentini dva gola kada je Messi igrao za nju, napomenuo je.

Nigerija na prošlom svjetskom prvenstvu izgubila s 2:3 od Argentine u gradu Porto Alegre. Messi je također zabio dva pogotka.

"Kada sam bio u Leicester Citiju igrali smo protiv Barcelone. Messi je također bio ondje. Opet sam zabio dva gola. Tako da se u nadolazećoj utakmici svašta može dogoditi. Vjerojatno ću opet zabiti dva gola", poručio je.

Godine 2016. u Ligi prvaka je Barcelona pobijedila Leicester City s 4:2 a Musa je oba puta zatresao mrežu. Prošlu sezonu je proveo na jednogodišnjoj posudbi u moskovskom CSKA-u a krajem mjeseca će opet biti igrač Leicestera.

Musa se pretvorio u prvog nogometaša Nigerije koji je zabio golove na dva Svjetska prvenstva te je sa četiri pogotka najbolji strijelac Nigerije na svjetskim prvenstvima.

"Jako sam dobar u rušenju rekorda a sada sam sretan što sam najbolji nigerijski strijelac na svjestkim prvenstvima. Nije lako i zato moram zahvaliti svom treneru na podršci. Da on nije vjerovao u mene ne bih se bio našao na travnjaku", rekao je.

Musa se vratio u udarnu postavu Nigerije u trijumfu od 2:0 nad Islandom nakon što ga izbornik nije stavio u momčad u utakmici s Hrvatskom koju su bili izgubili s 0:2, prenosi Hina.

Pobjeda je lansirala Nigeriju na drugo mjesto u skupini s 3 boda iza Hrvatske koja je sa 6 bodova već izborila ulazak u osminu finala. Argentina i Island imaju po bod. Pobjeda Nigerije je oživjela nade posrnulih Argentinaca jer bi pobjedom u međusobnom susretu izborili osminu finala, ali ako Hrvatska odigra barem neriješeno s Islandom. U slučaju pobjede i Argentine i Islanda presudit će gol razlika.

"Svjesni smo važnosti posljednje utakmice. Pobjeda ili smrt", naglasio je Musa.

"Moramo pobijediti, ne možemo si priuštiti luksuz poraza. Jako naporno ćemo raditi da dođemo do pobjede", zaključio je.

Nigerijski kapetan napao Dalićevu odluku: 'Morate biti profesionalni'

Johnu Obiju Mikelu nije se svidjela najava da će Hrvatska protiv Islanda odmarati ključne igrače.

Odmah nakon velikog trijumfa protiv sastava Jorgea Sampaolija hrvatski izbornik Zlatko Dalić najvio je da će u srazu s skandinavskim sastavom (utorak 20:00) odmarati ključne i kartonirane igrače.

"Ne mislim da je to dobar potez. Ovo je ogroman turnir - ne možete odmarati igrače i ugroziti nečiji prolazak", izjavio je 31-godišnjak s kineskom adresom dodavši:

"Morate biti profesionalni i igrati s najboljom ekipom".

Kopirati
Drag cursor here to close