Kapetan ekipe

Musa: Široki je zasluženo izborio izlazak u Europu

Kapetan Širokog kazao je kako je sezona bila teška i iscrpljujuća, ali da je zbog toga uspjeh Širokog Brijega još vrjedniji.
Sport / Nogomet | 02. 06. 2021. u 07:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan NK Široki Brijeg Božo Musa osvrnuo se u razgovoru za Fenu na nedavno završenu nogometnu sezonu, istaknuvši kako nije slučajnost što je njegova momčad završila prvenstvo na četvrtom mjestu ljestvice Premijer lige BiH.

Musa se u Široki Brijeg vratio u zimskom prijelaznom roku i kao kapetan je predvodio svoju momčad do plasmana u Europu.

''Došao sam u dosta dobrom fizičkom stanju, ali u prvoj utakmici protiv Mladosti zaradio sam rupturu lista zbog koje sam morao pauzirati mjesec dana. Nakon što sam zaliječio ozljedu praktički nakon dva do tri treninga s ekipom sam krenuo igrati. Utakmicama protiv Krupe i Veleža nisam bio zadovoljan svojom igrom na što je dosta utjecala upravo ozljeda, dok je u ostalim utakmicama bilo dosta dobro i zadovoljan sam kako sam odigrao polusezonu'', kazao je Musa.

Dodao je da je bio iznenađen odlukom trenera Karačića da mu povjeri kapetansku traku, istaknuvši kako mu je privilegija biti kapetan kluba u kojem je počeo igrati nogomet.

''Kao domaćem igraču koji je svoje prve dodire s loptom napravio u ovom klubu, velika mi je čast što sam kapetan. Svjestan sam da to nosi veliku odgovornost, kako na terenu, tako i van njega. Nadam se da svojim ponašanjem , zalaganjem, karakterom i radom na treninzima mogu pomoći suigračima da postanu još bolji igrači, a sto je još bitnije i bolji ljudi''. naglasio je.

Po njegovim riječima, momčad Širokog Brijega ima i karakter i kvalitetu te je sasvim zasluženo izborila Europu.

''Raspoloženje je odlično, kako u klubu tako i u cijelom gradu. Činjenica da smo imali doček na povratku iz Bijeljine u 2 sata poslije ponoći, dovoljno govori koliko je navijačima stalo do kluba i koliko cijene rezultat koji je ova mlada ekipa ostvarila'', rekao je Musa.

Kapetan Širokog kazao je kako je sezona bila teška i iscrpljujuća, ali da je zbog toga uspjeh Širokog Brijega još vrjedniji.

''S obzirom na razne okolnosti koje su pratile klub kroz cijelu sezonu, od odlaska velikog broja igrača tijekom ljetnog i zimskog prijelaznog roka, pa ova situacija s koronom koja traje već preko godinu dana i koja je dosta utjecala na financijsku situaciju ne samo u našem već u svim klubovima Premijer lige BiH, možemo biti zadovoljni da je klub osvojio četvrto mjesto i izborio europska natjecanja'', kazao je iskusni branič, dodavši kako klub rejtinga i tradicije poput Širokog Brijega uvijek mora težiti najvišim ciljevima, a to su Premijer Lige BiH ili Kupa BiH.

Nogometaši Širokog Brijega neće imati puno vremena za odmor s obzirom da već početkom srpnja slijede nastupi u Uefinoj Konferencijskoj ligi, a protivnika će Široki saznati 15. lipnja.

''Sigurno da je prednost što smo nositelji u prvom pretkolu i što možemo očekivati nominalno lakšeg protivnika. Međutim, nogomet je dosta napredovao i danas nema laganog protivnika, pogotovo ako ne uđemo koncentrirano u svaku utakmicu. Najprije se trebamo dobro odmoriti od ove sezone koja je bila teška i napuniti dobro baterije za sljedeću, a kad saznamo protivnika onda ćemo biti pametniji'', rekao je Musa.

Prokomentirao je i svoj status u NK Široki Brijeg i planove za budućnost te ima li ambicije otisnuti se opet u inozemstvo:

''Ovdje sam ugovorom vezan još dvije godine, a sve moje misli i ambicije su vezane uz NK Široki Brijeg. Ugovor planiram odraditi do kraja, mislim da sam time sve rekao. Ovdje sam kući i uživam s obitelji, a to mi je najbitnije u ovom trenutku da su i oni sretni''.

Kopirati
Drag cursor here to close