Florentinova trenerska bespuća

Mundo Deportivo: Perez se želi riješiti Zidanea i dovesti Xabija Alonsa

Prvi je favorit Jose Mourinho. Portugalac je nedavno izjavio da mu je period u Realu najdraži u karijeri, mnogi su to protumačili kao pripremu terena za mogući povratak. Međutim, pojavilo se jedno novo ime!
Sport / Nogomet | 20. 09. 2019. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Xabi Alonso

Real Madrid neuvjerljivo je otvorio sezonu, a nije dugo trebalo čekati na prvi poraz. Nakon dvije pobjede i dva remija u Primeri, PSG ih je u Parizu uvjerljivo pobijedio s 3:0.

Bio je to signal za paljenje alarma u madridskim kraljevskim odajama. Trener Zinedine Zidane našao se na udaru kritika, što od medija, što od dežurnih komentatora zbivanja u Realu poput Peđe Mijatovića. Crnogorac je ustvrdio da ''ne vidi Zidanea kao čovjeka koji će pronaći rješenja.''

Zidaneu se već pomalo trese stolica; madridska Marca piše da Zidane polako gubi kredit i da mora što prije pronaći rješenje za krizu.

Već se barata i potencijalnim nasljednicima. Prema kladionicama, prvi je favorit Jose Mourinho. Portugalac je nedavno izjavio da mu je period u Realu najdraži u karijeri, mnogi su to protumačili kao pripremu terena za mogući povratak.

Sugerira to i Marca; u komentaru trenerskih previranja pišu da bi ''Florentino Perez možda trebao okrenuti Mourinhov broj.'' Portugalca nazivaju ''specijalcem'', čovjekom koji će se uhvatiti ukoštac s najtežim izazovima i naizgled nemogućim misijama.

Visoko kotira i Max Allegri, donedavno trener Juventusa, kao i stara želja Florentina Pereza Mauricio Pochettino, trenutačno Tottenhamov strateg. Slijede belgijski izbornik Roberto Martinez i trener Monaca Leonardo Jardim. Sve su to imena koja su se već dovodila u vezu s Realom.

Ispod dokazanih trenerskih imena, dolaze bivši igrači kojima bi preuzimanje Reala bio prvi veliki posao. To su Raul, trener Realove B momčadi Castille, i Guti, dugogodišnji trener omladinskih kategorija Reala, koji je nakon toga radio kao pomoćnik u Bešiktašu.

Raul i Guti već su se spominjali kao moguća Perezova rješenja, a novo ime na listi je Xabi Alonso.

Alonso je trenersku karijeru počeo u U14 momčadi Kraljevskog kluba, a trenutačno peče zanat u drugoj momčadi Real Sociedada, kluba u kojem je počeo igračku karijeru.

Mundo Deportivo piše da Perez ima visoko mišljenje o bivšem Realovu veznjaku; navodno ga vidi kao čovjeka prikladnijeg za posao Realova trenera od Raula, koji čeka priliku iz druge momčadi.

Kopirati
Drag cursor here to close