uzvrat kupa

Mulalić: Ne vidim zašto ne bismo mogli dobiti Slobodu na Tušnju

Sport / Nogomet | 19. 04. 2016. u 12:17 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Željezničara Edis Mulalić vjeruje da njegov sastav može izboriti finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Željezničar će sutra na ''Tušnju'' pokušati nadoknaditi zaostatak iz prvog meča protiv tuzlanske Slobode (1:2), ali sigurno je da ''plave'' očekuje težak susret protiv jedne od najboljih bh. ekipa u ovoj sezoni.

- Ne vidim razlog zašto ne bismo mogli pobijediti Slobodu u Tuzli. Idemo odigrati hrabro i pametno. Poraz Slobode protiv Širokog prošlog vikenda i naš na ''Grbavici'' protiv Slobode ukazuju da niti jedna ekipa u Premijer ligi BiH nije dovoljno spremna da igra istim intenzitetom na dvije fronte - izjavio je Mulalić uoči odlaska ekipe u Tuzlu.

Dodaje da je ekipa Željezničara u prvom susretu primila dva naivna gola iz prekida, iako njegov tim već duže vrijeme trenira obranu od prekida.

- Na Grbavici smo primili naivno dva gola iz prekida, a radili smo na obrani od prekida u proteklih godinu i pol dana. Mislim da se onakva dva gola neće ponoviti. Dobili smo Slobodu na Tušnju, a oni nas na Grbavici. Sad ćemo vidjeti u majstorici tko će pobijediti - naglasio je trener ''plavih''.

Mulalić će u sutrašnjem uzvratu moći računati na oporavljene Blagojevića i Memiju, dok Tiago i Đermanović nisu u punom pogonu, a Stanić nema pravo nastupa.

Revanš susret polufinala Kupa BiH između Slobode i Željezničara će biti odigran sutra na stadionu ''Tušanj'' od 19.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close