Predsjednik Slobode

Mujkanović: Sindikat profesionalnih nogometaša me zanima kao lanjski snijeg

Sport / Nogomet | 13. 06. 2017. u 11:32 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnici Slobode na početku priprema za sljedeću sezonu izjavili su da je tuzlanski klub dobio licencu za nastup u Premijer ligi BiH. Navodno su Tuzlaci još u petak izmirili dugovanja prema četvorici igrača (Kostić, Fatić, Mehidić, Govedarica), čime su ispoštovali rok drugostupanjskog povjerenstva za licenciranje Nogometnog saveza BiH.

''Imali smo sa Savezom žestoke razgovore i sukobe. Mi smo tvrdili da sporazumi igrača s klubom nisu važeći dokumenti, u Savezu su najprije tvrdili da jesu, pa da nisu, pa su sad rekli da ipak važe sporazumi. Možete zamisliti dokle je išlo da se uključio predsjednik NS BiH Elvedin Begić koji je zvao gradonačelnika Tuzle rekavši da se moraju poštovati sporazumi. Nevezano jesu li ovjereni ili nisu, mada Pravilnik o licenciranju jasno kaže da je važeće samo ono što je ovjereno u Savezu. U tom smislu, napravili smo neki kompromis i platili smo dio koji smo zajednički ocijenili realnim potraživanjima'', izjavio je predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda Senad Mujkanović.

Mada nije rekao koliko je klub uplatio novaca na račun Saveza za spomenutu četvoricu igrača, Fena doznaje da se radi o 75.000 maraka, dok su igrači tvrdili da se radi o brojci oko 120.000 maraka. Po svemu sudeći, Grad Tuzla je sudjelovao u podmirenju duga, u okviru tranši koje se mjesečno iz proračuna doznačuju klubu iz Rudarske 2.

Mujkanović kaže da očekuje da će Savez biti dosljedan u primjeni svojih pravila i za neke sljedeće slučajeve, poput sporazuma koji Sloboda ima s Asimom Zecom, igračem koji je najavio odlazak u Željezničar.

''Prema tom aktu, Zec je prihvatio i potpisao sporazum prema kojem će produžiti ugovor s našim klubom. Isti je sporazum kao i oni na temelju kojim smo natjerani da isplatimo dugovanja prema Kostiću, Fatiću, Mehidiću i Govedarici da bismo dobili licencu. Dostavit ćemo ga Savezu i pitati moze li Zec sada igrati za drugi klub ili ne? Da vidimo ima li Savez dva aršina, jedan prema odvjetnicima nogometaša, a drugi prema klubovima'', navodi predsjednik Slobode.

U pojedinim medijima objavljeno je reagiranje Sindikata profesionalnih nogometaša u kojem traži da se Slobodi oduzme licenca, jer do 9. lipnja nisu izmirene obaveze prema četvorici bivših igrača ''Crveno-crnih''.

''Kad je riječ o Sindikatu profesionalnih nogometaša, o kojem se u posljednje vrijeme mnogo priča, oni me i osobno i kao predsjednika kluba, zanimaju koliko i lanjski snijeg. Njihove izjave po portalima uopće mi nisu zanimljive. Oni kao sindikat mogu postojati, imaju pravo dati mišljenje, ali drugo je pitanje koliko je ono vrijedno'', ističe Mujkanović.

Tvrdi da spomenuti sindikat vrši pritisak na tijela Saveza, ali da Sloboda neće sjediti prekriženih ruku.

''Otišle su tužbe protiv igrača koji su napustili klub, a uslijedit će i nove. Neki igrači moraju vratiti novac, jer su ga odnijeli, a nisu odigrali što su po ugovoru morali. Tako da ćemo tražiti zaštitu da se ne mogu registrirati za druge klubove dok traje sudski postupak. Slično ćemo uzvratiti kao prema nama za dobijanje licence. Sve ćemo učiniti da zaštitimo klub, to je moja obaveza. Ne mogu dopustiti da nam se odnose novci i da se ljudi ponašaju kao protekla garnitura UO kada su igrači s Tušnja odlazili kada su htjeli. U povijesti Slobode to se nikada nije događalo i nećemo dozvoliti da to prođe nekažnjeno ni ovaj put. Poduzet ćemo sve zakonske mjere da Slobodu zaštitimo od takvih pojava i takvih likova'', zaključio je Mujkanović.

Kopirati
Drag cursor here to close