Europska liga

Može li Žuta podmornica iznenaditi Crvene vragove?

Villarreal i Manchester United večeras se u Gdanjsku sastaju u finalu Europske lige. Ova dva protivnika dosad su se sastajali četiri puta. Sve četiri utakmice odigrali su u Ligi prvaka i svaka je završila 0:0.
Sport / Nogomet | 26. 05. 2021. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Man Utd Core / Španjolsko-engleski finale Europske lige

Villarreal i Manchester United večeras se u Gdanjsku sastaju u finalu Europske lige (21:00).

Žuta podmornica dogurala je do finala s 12 pobjeda i dva remija. Sedam utakmica je zaključila bez primljenog gola. Villarreal je u četvrtfinalu izbacio i hrvatskog prvaka zagrebački Dinamo. Slavio je u obje utakmice protiv Modrih.

Man United je došao do finala preko Lige prvaka. U skupini je bio treći i nastavio je europski put u Europskoj ligi. Redom je rušio Real Sociedad, Milan, Granadu i Romu. Izgubio je u EL samo jednu utakmicu, uzvratnu u polufinalu protiv Rome 3:2, ali prvu je dobio 6:2 tako da je to bila samo formalnost.

Villarreal i Man United dosad su se sastajali četiri puta. Sve četiri utakmice odigrali su u Ligi prvaka i svaka je završila 0:0.

Žuta podmornica prvi put igra u finalu nekog europskog kupa, dok je Man United to sedmi put. Pet je puta slavio i dvaput izgubio. Oba puta od Barcelone u finalima Lige prvaka.

Zanimljivo je da su španjolski klubovi slavili protiv engleskih u devet posljednjih europskih finala. Posljednji put Englezi su pobijedili Španjolce 2001., kada je Liverpool svladao Alaves.

Klubovi iz La Liga godinama su bili nedvojbeni vladari Europe. No engleski klubovi u posljednje vrijeme dominiraju, a Španjolci su u silaznoj putanji. Rezultati klubova u Europi oduvijek su ključan argument za naslov najbolje lige. Englezi ga konačno imaju.

Naravno, pitanje je hoće li to večeras biti dovoljno Manchester Unitedu.

Moguće postave:

Villarreal: Rulli/Asenjo; Foyth, Albiol, Torres, Pedraza; Pino, Capoue, Parejo, Trigueros: Moreno, Bacca.

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Bailly, Lindelöf, Shaw; McTominay, Fred; Rashford, Bruno Fernandes, Pogba; Cavani.

Kopirati
Drag cursor here to close