Kulminacija

Može li Zrinjski do naslova prvaka?

Sport / Nogomet | 05. 05. 2017. u 08:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna klupska sezona, ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u Europi, bliži se kraju.

Prva, povijesna Premijer liga s 12 klubova i u novom formatu doživljava kulminaciju. Ništa još nije gotovo, ni na vrhu ni na dnu, pa ćemo u preostala četiri kola gledati pravu dramu. Zrinjskom ostaju četiri utakmice i 360 minuta da pokuša obraniti naslov i osvoji treću titulu u posljednje četiri sezone.

Do kraja duge i naporne sezone ostala su još samo tri tjedna, Igrači sasvim sigurno jedva čekaju da se maknu od nogometa, utakmica, pritiska... No, presudno je održati koncentraciju sada, kada se ‘broje novci’, a to treneri znaju i na sve načine pokušavaju održati svoje nogometaše u ‘borbenoj spremi’.

Zbog toga su Blaž Slišković i njegov stručni stožer dogovorili u srijedu trening utakmicu zatvorenog tipa s federalnim prvoligašem Čapljinom. Svi igrači koji su otputovali u Čapljinu dobili su po poluvrijeme, a trojica najisturenijih napadača - Mešanović, Kajkut i Mrkaić - igrali su po pola sata.

Nijedan od njih trojice nije postigao pogodak, jedini gol na utakmici djelo je Nemanje Bilbije, no ionako je puno važnije da napadači prorade u prvenstvu. Zadnji prvenstveni pogodak napadači, uključujući i Bilbiju, postigli su još tamo protiv Krupe u prvom kolu Lige za prvaka.

Dva sljedeća derbija, subotnji sa Željezničarom i onaj nakon toga kući sa Sarajevom, odlična je prilika da prorade.

"Svjesni smo da imamo problem s realizacijom, svjesni smo i da smo stvarali dosta šansi na prethodnim utakmicama, ali jednostavno smo puno toga promašivali. Međutim, nije nam samo cilj podignuti realizaciju, nego i odnos prema igri te igru uopće", kaže za Sportske novosti pomoćni trener iz Sliškovićevog stožera Mario Ivanković.

Bivši kapetan momčadi uvjeren je da će njegovi napadači proraditi ako ni zbog čega onda zbog važnosti trenutka i ambijenta samih utakmica. Nogometaši su ljudi, pa je i njima puno lakše naći motiv kada igraju pred punim tribinama i u utakmicama u kojima se odlučuje prvenstvo.

"Svakom igraču trebalo bi pričinjavati zadovoljstvo igrati takve utakmice, pred ispunjenim tribinama i koje imaju toliki značaj. Svjesni smo činjenice da nam ova utakmica može donijeti jako puno, ali i odnijeti puno toga. Zato ćemo pokušati ne izgubiti tu utakmicu", dodao je Ivanković.

Zrinjski će kod Željezničara nastupiti bez suspendiranog Jamaka i ozlijeđenog Peke, a čini se da je definitivno otpao i kapetan Pero Stojkić.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close