Kobna utakmica

Možda je to bio okidač pandemije: Okupilo se tada 40.000 ljudi na San Siru...

''Znao sam da se sprema katastrofa 1. ožujka. Rano ujutro sam ušao u sobu za hitne slučajeve i vidio ono što nikada neću zaboraviti. To je bio rat, nemam drugu definiciju. Pacijenti su bili svugdje s upalom pluća, borili su se za dah"...
Sport / Nogomet | 22. 03. 2020. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Bergamo je jedno od najpogođenijih mjesta u Italiji

Pandemija koronavirusa sve se više širi, diljem svijeta je sve više oboljelih, a u Europi je najkritičnije u Italiji

Pandemija koronavirusa počela je 21. veljače, a talijanski pulmolog Di Marco smatra da u Italiji nisu bili spremni na ono što će uslijediti, posebice u Bergamu.

''Znao sam da se sprema katastrofa 1. ožujka. Rano ujutro sam ušao u sobu za hitne slučajeve i vidio ono što nikada neću zaboraviti. To je bio rat, nemam drugu definiciju. Pacijenti su bili svugdje s upalom pluća, borili su se za dah. Bili su na kolicima, u hodnicima. Otvorili su sve prostorije i sve su bile pune. Italija je htjela otvoriti gradove, a mi smo za 24 sata potrošili pet tisuća maski s filterima. Vladala je potpuna panika'', rekao je pulmolog Di Marco.

Di Marco smatra kako je sve započelo utakmicom Lige prvaka između Atalante i Valencije na San Siru.

''Čuo sam mnogo teorija o tome, a ja ću vam reći što ja mislim. To je bio 19. veljače, a 40 tisuća stanovnika Bergama je bilo na San Siru na dvoboju Atalante i Valencije. Otišli su autobusom, autima, vlakovima... To je bila biološka bomba, nažalost'', zaključio je talijanski liječnik.

Kopirati
Drag cursor here to close