Potvrđeno

Mourinho službeno preuzeo United

Sport / Nogomet | 27. 05. 2016. u 09:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su danima britanski mediji najavljivali da će Jose Mourinho (53) postati novi menadžer Manchester Uniteda, jutros je stigla i službena potvrda iz kluba s Old Traforda.

Na službenoj klupskoj internetskoj stranici Manchester je objavio da je s Mourinhom potpisan trogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja na najmanje još godinu dana.

''Postati menadžer Manchester Uniteda je posebna čast. To je klub koji je poznat i kojem se dive širom svijeta. Uz njega je vezana mistika i romantika, s kojom se niti jedan drugi klub ne može mjeriti. Uvijek sam osjećao afinitet prema 'Old Trafordu' na kojem sam doživio neke lijepe uspomene u mojoj karijeri. Oduvijek sam uživao u nekom posebnom odnosu s navijačima Uniteda i radujem se što ću biti trener i u sljedećim godinama imati njihovu veliku podršku'', kazao je Mourinho za klupsku stranicu.

Ed Woodward, izvršni direktor Manchester Uniteda istaknuo je kako je Mourinho danas najbolji menadžer koji je bio slobodan i koji je sposoban osvajati trofeje, prenosi Anadolija.

''On inspirira igrače širom svijeta i naravno odlično poznaje Premier ligu, nakon što je ovdje osvojio tri naslova prvaka. Poželio bih mu dobrodošlicu u Manchester United. Njegovi prethodni sjajni rezutlati su idealna podloga da klub krene naprijed'', rekao je Woodward.

Tijekom svoje velike trenerske karijere Mourinho je vodio Benficu, Uniao de Leiriju, Porto, Chelsea, Inter i Real Madrid. Osvojao je naslove nacionalnog prvaka u svakoj zemlji u kojoj je radio, a s Portom i Intrerom uspio se popeti na krov Europe. Na klupi Uniteda naslijedit će Louisa van Gaala.

Kopirati
Drag cursor here to close