Chelsea izbacio United

Mourinho i Conte u klinču, zamalo poletjele šake

Sport / Nogomet | 13. 03. 2017. u 22:06 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Stamford Bridgeu večeras su frcale iskre, ali više uz liniju nego na terenu. Da, Chelsea je minimalnom pobjedom izbacio Manchester United u četvrtfinalu FA Cupa, no to nije bila glavna priča večeri.

Odluka suca Michaela Olivera da u 35. minuti susreta isključi Andera Herreru izazvala je burnu reakciju menadžera obje momčadi - menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho prvo se samo ironično nasmijao na takvu odluku.

Međutim, pet minuta kasnije uslijedio je šou nakon jednog prekršaja Valencije ravno ispred Contea - Posebni je prigovarao, a Talijan mu nije mu ostao dužan i nasrnuo je na njega.

Uslijedio je žestok verbalni okršaj, a samo je četvrti sudac spriječio fizički obračun.


Jose Mourinho vs Antonio Conte FIGHT - Chelsea... by videosansebastian

Conteov Kante sve riješio

U derbiju visoke napetosti Chelsea je na svome Stamford Bridgeu pobijedio Manchester United rezultatom 1:0 i osigurao polufinale FA Cupa.

Junak utakmice bio je još jednom sjajni N'Golo Kante koji je u 51. minuti zabio pobjednički zgoditak preciznim udarcem s nekoliko metara ispred linije šesnaesterca..

"Crveni vragovi" ostali su bez prilike da obrane prošlogodišnji naslov u tom natjecanju, a Jose Mourinho doživio je težak udarac na stadionu na kojem je s Chelseajem pisao povijest.

Mourinho je stigao bez suspendiranog Zlatana Ibrahimovića te ozlijeđenih Martiala i Rooneyja, pa i ne čudi što je njegova momčad imala samo jedan udarac u okvir gola. Puno ružnije zvuči podatak da su imali samo 27% vremena loptu u nogama, a samo je odlični De Gea zaslužan što Chelsea nije uvjerljivije slavio.

Još ranije su se u polufinale plasirali Manchester City, Arsenal i Tottenham Hotspur.

Tri londonska kluba u igri za finale

Nakon utakmice je na stadionu održan ždrijeb parova polufinala, u jednom će igrati Chelsea i Tottenham, a u drugom Arsenal i Manchester City.

Utakmice polufinala na rasporedu su 22. i 23. travnja na stadionu Wembley.

Arsenalu će to biti rekordno 29. polufinala FA kupa, Chelsea će 22. put igrati u polufinalu, Tottenham će igrati svoje 20. polufinale, a Manchester City 13.

Asrenal i Manchester United su rekorderi sa po 12 naslova pobjednika FA kupa, Tottenham je slavio osam puta, Chelsea sedam, a Manchester City pet puta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close