Čvrst stav

Mostarski Rođeni zamjerili Baki Sliškoviću i rekli mu 'Zbogom'

Sport / Nogomet | 31. 05. 2017. u 12:09 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana "Mostarski rođeni" otvorenim pismom zamjerilo je Blažu Sliškoviću zbog njegove izjave da voli Velež, ali da malo više voli Zrinjski.

"Simpatije prema klubu koji predstavlja običnog čovjeka, radnika, humanizam, žrtvu i ponos, a u isto vrijeme nešto veće simpatije prema klubu koji uzimajući u obzir naziv HŠK ekskluzivno predstavlja samo jednu etničku grupu i pri tome se ni trunke ne stidi svojih nastupa u prvenstvu NDH i čiji navijači uz redovno veličanje fašizma ruše spomenike ovog grada, morate priznati da nema apsolutno nikakvog smisla", poručili su "Mostarski rođeni".

"Mi kao navijači i simpatizeri okupljeni u UGMR molimo vas da naš klub više ne spominjete u medijskim ili bilo kakvim istupima. Istorija se ne može izbrisati, ali u ovakvim situacijama bilo bi lijepo izbrisati da ste ikada nosili sveti crveni dres", stoji u otvorenom pismu Udruženja građana "Mostarski rođeni".

Zbogom Baka, ljubav nije kocka - Mostarski Rođeni

Gospodine Slišković, Počinjemo naše obraćanje vama sa ovakvim naslovom jer nema smisla da vas oslovljavamo sa nadimkom koji ste zaradili na našim mostarskim ulicama, jer ste se sudeći po vašem zadnjem intervjuu odrekli onog Mostara koji vam ga je dao. Odrekli ste ga se onog momenta kada ste se upustili u raspravu da li je Velež...

Kopirati
Drag cursor here to close