Mostarski trener

Mostarac Adnan Čustović u novoj misiji spašavanja kluba sa začelja

Jedini cilj je izboriti ostanak, sustav natjecanja je takav u Belgiji pa moramo izbjeći to posljednje mjesto
Sport / Nogomet | 09. 12. 2018. u 08:03 Dnevni list

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan bod nakon prvih sedam kola prošle sezone imao je Oostende na svom kontu kada je otkaz dobio Yves Vanderhaeghe, a priliku je dobio njegov dugogodišnji pomoćnik Adnan Čustović.

Trebao je biti tzv. prelazno rješenje u Beverenu, ali je Mostarac nakon dobrog starta i osvojenih sedam bodova u tri utakmice, ostao na klupi kluba znatno duže.

Glavni cilj je bio osigurati ostanak, ekipa je na kraju završila na jedanaestom mjestu. Prije desetak dana Adnan je krenuo u novu misiju spašavanja, ovaj put posljednjeplasiranog Beverena.

Beveren je devet kola bez pobjede, Adnan je na klupi od 20. studenoga. Debitirao je protiv kluba u kojem je ostavio kao igrač najdublji trag Mouscrona, nakon čega je uslijedio susret protiv Eupena. Nažalost, Adnan i njegov Beveren u dva susreta nisu uspjeli doći do bodova, piše Dnevni list.

''Radili smo odlično, trenirali u onoj reprezentativnoj pauzi, stvarno sam očekivao više, a onda je stigao poraz koji je malo šokirao upravo zbog toga što smo dobro radili – da stvar bude gora poraženi smo od Mouscrona'', ocijenio je Čustović, koji usprkos svježem razočaranju ne posustaje u svojoj misiji.

Vjeruje da zna odakle potiču neuspjesi, ali vremena za dublju analizu nema.

''Mislim da je od početka napravljeno nekoliko grešaka, pogrešna selekcija igrača, još se tu nekih stvari nakupilo. Očekivao sam da protiv Eupena izgledamo puno bolje, nažalost nismo i sada nam slijedi izuzetno težak protivnik, Club Brugge koji je drugi na tabeli, koji je lani bio prvak, koji igra Ligu prvaka. Međutim i oni su u zadnje tri utakmice u prvenstvu dobili samo jednu. Bit će teško, ali učinit ćemo sve da obradujemo navijače'', kaže Čustović.

Prošle sezone vodio je Ostende, sada je na klupi Beverena pa može povući paralelu – uvidjeti razlike.

''Pa recimo da smo u Ostendeu imali veći budžet, ekipa nije bila u teškom položaju kao ova, ali mislim da je čak Beveren bolje uređen kao klub po svim segmentima, organizacijski, sve nekako djeluje profesionalnije, uvjeti za rad su dobri. Vjerujem da će vrlo brzo rezultati tog rada biti vidljivi, naglašava Adnan koji pred sobom ima samo jedan jedini cilj.

''Jedini cilj je izboriti ostanak, sustav natjecanja je takav u Belgiji pa moramo izbjeći to posljednje mjesto. Nema predaje, još je puno utakmica, nastavljamo, radimo, treniramo, ja ću učiniti sve kako bi ispunili cilj. Naravno, neuspjeh ekipe bio bi veliki moj neuspjeh u karijeri. Trenutačno smo mi na tom posljednjem mjestu, ekipa je bez pobjede duže vrijeme'', ali ne odustajemo, zaključio je Čustović, kojeg smo uhvatili na povratku s jednog od treninga. F. I.

Drugog lipnja 2007. godine, u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2008. godine, BiH je na stadionu Asim Ferhatović savladala Tursku 3:2. U 89. minuti gol za pobjedu postigao je Mostarac Adnan Čustović. Iako je igrao premalo za reprezentaciju, taj gol je svakako obilježio njegovu reprezentativnu karijeru.

Njegova igračka je počela u Veležu, ali se zbog rata nastavila prvo u Sloveniji (Triglav) pa u Francuskoj (Le Havre, Laval, Amiens), prije nego što se skrasio u Belgiji. Najdublji trag ostavio je u Mouscronu gdje se zadržao četiri godine. Potom slijedi Gent s kojim uzima Kup, a onda se priča nastavila preko Germinala i Tournaija.

Nakon što je okačio kopačke o klin, Adnan se odlučio za trenerski posao, odlučio je krenuti stopama velikog broja uspješnih mostarskih trenera koji su ostavili ili još uvijek ostavljaju trag po Europi i svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close