12.55 sekundi

Mostar: Ibro opet oborio svjetski rekord

Sport / Nogomet | 17. 08. 2017. u 10:31 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je oboren svjetski rekord u vožnji na zadnjem kotaču bicikla, na udaljenosti od 100 metara, start iz mjesta.

Prijašnji rekord od 12,74 sekunde oborio je Ibro Basarić Bisi, poznati biciklist iz Čapljine na atletskoj stazi igrališta kampusa Univerziteta Džemal Bijedić.

Ibro je postavio novi rekord od 12.55 sekundi.

''Vjetar mi ne ide u prilog, ali čini mi se da neće biti velike razlike i ako oborim rekord. Najviše sam vježbao start, a u ovu disciplinu sam ušao jednostavno iz ljubavi prema biciklizmu'', rekao je Ibro prije nego što je krenuo u akciju obaranja Guinnesovog rekorda.

Ibro kaže, kako je njegov bicikl kojim je oboren rekord, ručna izrada, a pravljen je baš za ovu namjenu, vožnje na zadnjem kotaču.

Podsjetimo, Basarić je prije četiri godine oborio tadašnji rekord, ali zbog validnosti, njegovo vrijeme se nije priznalo.

''Prijašnji rekord sam oborio 2013. godine, međutim nije priznat zbog propusta u organizaciji. Validno sam vrijeme napravio, ali staza nije bila zadovoljavajuća'', rekao je ranije Basarić, koji danas ne skriva zadovoljstvo što je najbolji na svijetu u vožnji bicikla na zadnjem kotaču.

Inače, Ibri je danas vrijeme mjerio Mehmed Baždarević, izbornik nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine, a podršku je dala publika koja je ovacijama ispratila obaranje rekorda.

Kopirati
Drag cursor here to close