Elitna skupina

Mostar i Široki Brijeg domaćini kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Sport / Nogomet | 16. 04. 2015. u 17:01 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar i Široki Brijeg bit će domaćini Elitne kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo (U-19). Tako će Bosna i Hercegovina, od 14. do 19. svibnja 2015. godine, imati priliku na domaćem terenu osigurati nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati u Grčkoj. 

Osim domaćina, u Elitnoj skupini 5 nalaze se još Ukrajina, Crna Gora i Poljska. 

BiH će svoj prvi susret odigrati s Ukrajinom odigrati na stadionu HŠK Zrinjski, drugu protiv Crne Gore na Pecari, a treći protiv Poljske u Vrapčićima.

Utakmice Elitne skupine 5 igrat će se na stadionima: HŠK Zrinjski, Vrapčići i Pecara

''Ovo će biti jedna posebna prilika, pogotovo što se radi o omladinskom nogometu. Bit će to revija dobre igre i praznik nogometa u Hercegovini gdje će ljudi moći uživati u dobrim potezima i igračima. Posebno mi je drago što će se utakmice igrati i na stadionu Pecara u Širokom Brijegu što je zasigurno velika čast,'' izjavio je za Bljesak.info izbornik U-19 reprezentacije BiH Toni Karačić. 

Ostvarivši plasman u Elitnu skupinu, BiH je došla među 26 reprezentacija koje će se boriti za prva mjesta u skupinama koja vode na Europsko prvenstvo u Grčku. Na Euru će nastupiti osam reprezentacija, a prvih šest plasirat će se na Svjetsko prvenstvo. 

''Ukrajina je blagi favorit, imaju osam reprezentativaca koji su sa Šahtarom igrali u finalu juniorske Lige prvaka. Mi imamo neku svoju šansu, ipak igramo na domaćem terenu, a upravo prva utakmica protiv Ukrajine puno će odlučivati,'' rekao je izbornik Karačić za Bljesak.info

Pravila UEFA-e nalažu da reprezentacija mora prijaviti 18 igrača te ih zbog kartona ili ozljeda ne može mijenjati. Tako će u prvom najvažnijem susretu s Ukrajinom BiH igrati bez kartoniranih Mihojevića i Memije.

Elitna skupina 5:

14. svibanj:

Crna Gora - Poljska (stadion Pecara, Široki Brijeg)
Ukrajina - BiH (stadion HŠK Zrinjski, Mostar

16. svibanj:

Crna Gora - BiH (stadion Pecara, Široki Brijeg)
Poljska - Ukrajina (stadion Vrapčići, Mostar)

19. svibanj:

Ukrajina - Crna Gora (stadion HŠK Zrinjski, Mostar)
BiH - Poljska (stadion Vrapčići, Mostar) 

Sve utakmice igraju se u 17.00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close