Emeryja je teško pobjediti u Europi

Moreno: Bayern nas nije ubio kada je mogao

"U revanšu su grešku napravili oni kada nas nisu "ubili" dok su mogli. Mi smo to iskoristili. Ono što je ovaj tim uradio je nevjerojatno", reći će Gerard Moreno.
Sport / Nogomet | 13. 04. 2022. u 01:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije prvi put da igraju polufinale Lige prvaka. U sezoni 2005-06, Villarreal je skupinu prošao bez poraza, uz jedan primljeni gol. U nokaut fazi su eliminirali Glasgow Rangers, pa onda Inter u četvrtfinalu. U polufinalu nisu iskoristili jedanesterac, u finišu revanš utakmice. Ipak, eliminacija Bayerna je svakako jedan od najvećih uspjeha u povijesti ovog kluba, bez obzira na sve ono što je momčad nekada pravila.

Izbacivanje Bayerna znači nastavak ludog europskog puta kojeg Villarreal ima od kada ih je preuzeo Unai Emery. On se vratio u Španjolsku, preuzeo "Žutu podmornicu" i odmah je odveo do povijesnog europskog uspjeha, osvajanje Europske lige.

Ove sezone Villarreal je igrao u skupini F Lige prvaka i osvojio drugo mjesto iza Manchester Uniteda, a ispred Atalante i Young Boysa. U osmini finala je protiv Juventusa odigrao 1:1 kod kuće da bi onda u Torinu bilo čudesnih 3:0 za Emeryjeve igrače. I sada Bayern.Emery ne zna za poraz u nokaut fazi od kada je preuzeo Villarreal. Sada ga čeka polufinale Lige prvaka.

"Osjećamo se jako sretno. Od kad smo izvukli Bayern, vjerovali smo da možemo proći. Ta samouvjerenost i način na koji igramo sa svima su nam pomogli da dođemo do ovoga. Napravili smo grešku u prvoj utakmici i nismo sve riješili. Ali, svi komentari koji su stizali nama su poslužili kao motivacija. U revanšu su grešku napravili oni kada nas nisu "ubili" dok su mogli. Mi smo to iskoristili. Ono što je ovaj tim uradio je nevjerojatno. U polufinale ulazimo sa velikim poštovanjem prema rivalu bez obzira tko to bio. U nogometu je teško pobjeđivati ali mislim da smo ovo zaslužili, da smo zaslužili da prođemo. Znali smo koliko će nam biti teško u obrani, ali i da ćemo imati svoje šanse. Bilo je sjajno biti navijač Villarreala prošlu noć", naglasio je Gerard Moreno.

Kopirati
Drag cursor here to close