doigravanje za LP

Monaco blizu skupina, remi Porta i Rome

Sport / Nogomet | 17. 08. 2016. u 21:23 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu 4. pretkola nogometne Lige prvaka Porto i Roma su odigrali 1:1, Monaco je na gostovanju pobijedio Villarreal 2:1, a Celtic je u 'ljepotici' večeri porazio Hapoel Beer Shevu 5:2.

Roma je na stadionu Dragao povela autogolom Felipea u 21. minuti, no u 43. minuti se dogodio možda i ključni trenutak utakmice. Talijani su ostali s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Thomas Vermaelen.

U nastavku susreta Porto je uspio izjednačiti iz kaznenog udarca kojeg je u 62. minuti realizirao Andre Silva.

Edin Džeko je u dresu Rimljana odradio punih 90 minuta.

Monaco hrvatskog internacionalca Danijela Subašića načinio je veliki korak prema Ligi prvaka nakon što je u prvom susretu na gostovanju pobijedio Villarreal 2:1.

Golove za momčad iz Kneževine zabili su Fabinho (3.,11m) i Bernardo Silva (72), dok je pogodak za domaćine zabio Alexandre Pato u 36. minuti.

Celtic je u sjajnom susretu pobijedio izraelski Hapoel Beer Shevu 5:2. Škoti su na poluvremenu vodili 3:0 golovima Toma Rogica (9.) i Leigha Griffithsa 39, 45+1), no Hapoel je u nastavku s dva brza pogotka smanjio na 2:3.

Strijelci su bili Lucio Maranhao (55.) i Melikson (5.7). U 73. minuti je Dembele zabio i četvrti gol za Celtic, a uvjerljivu pobjedu domaćina potvrdio je Brown u 85. minuti.

Legia koja je u 2. pretkolu izbacila Zrinjski, nadomak je skupina nakon gostujućih 2:0 kod Dundalka - prvi gol za Poljake potpisao je mađarski reprezentativac Nemanja Nikolić koji je Mostarcima u dvije utakmice zabio tri gola.

Uzvratni susreti su 23. kolovoza.

Liga prvaka, 4. pretkolo, srijeda
Celtic (Ško) - Hapoel Beer Sheva (Izr) 5:2
Porto (Por) - Roma (Ita) 1:1
Villarreal (Špa) - Monaco (Fra) 1:2
Dundalk (Irs) - Legia Varšava (Polj) 0:2
Ludogorec (Bug) - Viktoria Plzen (Češ) 2:0

Kopirati
Drag cursor here to close