Liverpoolova zvijezda

Mohamed Salah je najbolji afrički nogometaš u 2017. godini

Nakon odličnih nastupa za Romu, napravio je odličan potez preselivši se u Premier ligu, gdje je trenutno prvi strijelac s 13 pogodaka.
Sport / Nogomet | 12. 12. 2017. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Egipćanin Mohamed Salah proglašen je za najboljeg igrača Afrike za ovu godinu prema izboru britanskog BBC-ja.

BBC već je tradicionalno bira najboljeg afričkog nogometaša sezone, a ove se godine na vrhu liste očekivano našao Liverpoolov brzonogi napadač Mohamed Salah (25).
 
Salah zasada pruža formu života, a iz njegove nadasve uspješne godine najviše su profitirali Redsi s Anfielda. Nakon odličnih nastupa za Romu, napravio je odličan potez preselivši se u Premier ligu, gdje je trenutno prvi strijelac s 13 pogodaka.

Osim toga, Salah je postao i nacionalni heroj te odveo svoj Egipat na Svjetsko prvenstvo, prvi put nakon 1990.

Titulu najboljeg afričkog nogometaša ove godine su mu najviše “ugrožavali” Aubameyang iz Borussije Dortmund, budući suigrač Naby Keita (Leipzig), kao i trenutni suigrač Mane i Moses.

Ovo će mu biti prva nagrada ove vrste u karijeri, pošto je prošlogodišnju u vitrine pospremio Riyad Mahrez, a u prošlosti je odlazila u ruke velikanima poput Yaya Tourea, Didiera Drogbe, Michaela Essiena, Asamoah Gyana, Emmanuela Adebayora, Jay-Jaya Okoche…

"Sretan sam zbog ovog priznanja. Uvijek je poseban osjećaj kad nešto osvojiš. Moj je dojam da sam imao vrlo uspješnu sportsku godinu, stoga sam jako sretan", kazao je Salah za BBC Sport.

"Želim postati najbolji Egipćanin svih vremena. Uvijek slijedim svoj vlastiti put, a volio bi da Egipćani slijede mene", kazao je ovaj nadareni nogometaš koji je izrastao u svjetsku klasu.

Prošle je sezone dao veliki doprinos uspjehu Rome koja je u Serie A postigla rekord u svojoj povijesti sa 87 osvojenih bodova. Bili su drugi u prvenstvu, a Salah je postigao 15 golova.

Kopirati
Drag cursor here to close