Španjolski tunel

Modrić: Vidi se svjetlo

Igrači Real Madrida se od 13. ožujka nalaze u svojim luksuznim vilama u sjevernom predgrađu Madrida gdje individualno vježbaju. Natjecanja su do daljnjeg odgođena.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2020. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić rekao je u utorak navečer kako u kući u predgrađu Madrida čeka da prođe izvanredno stanje zbog koronavirusa te da jedva čeka povratak treninzima u Real Madridu, piše Hina.

„Sve je dobro, u kući smo. Osim dnevnih treninga, koje rade i ostali igrači, koristim ovo vrijeme kako bih pomogao djeci sa zadaćom i supruzi u kuhinji. Ali samo asistirajući joj i dodajući joj stvari", rekao je 34-godišnji Modrić poručivši da mu kuhanje i takve stvari nisu bliske.

"Ali napravio sam palačinke. I to dobro“, dodao je u video razgovoru sa suigračem Sergijem Ramosom objavljenom na društvenim mrežama.

Igrači Real Madrida se od 13. ožujka nalaze u svojim luksuznim vilama u sjevernom predgrađu Madrida gdje individualno vježbaju. Natjecanja su do daljnjeg odgođena.

„Ja jako volim biti doma, ali ovo sada je drugačija situacija, pa nije lako. No vidi se svjetlo na kraju tunela te se nadam kako ćemo se uskoro vratiti u normalu. Sada je važno biti discipliniran i ostati u kući, slušati što govori vlada. Nadam se da će ovo završiti što je prije moguće ali zdravlje je uvijek na prvom mjestu“, izjavio je Modrić.

Premda je u Španjolskoj u utorak broj novooboljelih od koronavirusa porastao 0,6 posto, što je najmanja dnevna stopa od izbijanja pandemije, premijer Pedro Sánchez je najavio produženje izvanrednog stanja do 25. svibnja.

„Zatražit ću (od parlamenta) produženje za dodatnih petnaest dana kako bi smo definitivno prešli u novu fazu“, rekao je Sánchez u televizijskom obraćanju nakon sastanka s ministrima.

Španjolska je s 210.773 inficiranih stanovnika zemlja s najviše oboljelih u Europi. Vlada je uvela jedne od najstrožih mjera na kontinentu.

Oko 47 milijuna stanovnika već je mjesec i pol dana zatvoreno u svojim stanovima pa je širenje virusa prigušeno. Posljednja tri dana dnevna stopa novooboljelih je ispod 1 posto.

Stanovnici smiju izaći jedino u trgovine s hranom, ljekarne, bolnice, kioske, banke, benzinske postaje te kako bi kratko prošetali psa ispred zgrade. Na posao odlaze samo oni u nužnim zanimanjima poput proizvodnje i distribucije hrane, struje i plina te radnici u industriji i građevini.

Sánchez je rekao kako bi se krajem lipnja Španjolska mogla vratiti u "novu normalnu situaciju".

Kopirati
Drag cursor here to close