Navijači poludjeli za Realom

Modrić: Protiv Barcelone moramo odigrati dobro

"Znamo da igramo El Clasico, utakmice s Barcelonom su uvijek pune intenziteta, dočekuju se s velikim očekivanjima, pa je zato važno da odigramo dobro" rekao je Luka
Sport / Nogomet | 23. 07. 2022. u 17:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme su tijeku, po već ustaljenom pravilu koji je počeo funkcionirati godinama prije korene, najveće europske momčadi pa i one manje uglavnom u ovom periodu putuju svijetom. Australija i Amerika su trenutačno aktualne.

Real Madrid je u Los Angelesu gdje će krenuti sa odigravanjem prijateljskih utakmica.U Americi su navijači poludjeli kada su igrači Kraljevskog kluba stigli u njihovu zemlju, a na Realovom Twitter profilu može se vidjeti opća ludnica koja je nastala kada je hrvatski kapetan stigao među njih.

Navijači su u deliriju vikali "Luka, Luka, Modrić, Modrić" dok je kapetan reprezentacije Hrvatske potpisivao dresove i blokiće s papirima.

Nogometaši europskog prvaka Real Madrida u petak su odradili treći dan priprema u Los Angelesu odakle će se uputiti u 400 kilometara udaljeni Las Vegas. Na tamošnjem stadionu Allegiant odigrat će prvu utakmicu turneje po Sjedinjenim Državama nazvane "Soccer Champions Tour" i to protiv najvećeg mogućeg protivnika, Barcelone.

"Puno smo fizički radili, puno pretrčali s Antonijom Pintusom (kondicijskim trenerom). Nije bilo lako, ali je potrebno kako bismo se pripremili i imali dobru sezonu", izjavio je 36-godišnji Modrić nakon završenog treninga za televiziju Real Madrid TV.

"Također je bilo i puno nogometa. Radili smo malo i na taktici jer nas sutra čeka prva utakmica. Želimo da već jednom počnu utakmice, tada nećemo toliko vježbati fizički nego ćemo više raditi s loptom, a to volimo", dodao je.

Prošlogodišnji španjolski prvak Real Madrid i drugoplasirana Barcelona utakmicu će odigrati u nedjelju u 5 sati ujutro po hrvatskom vremenu (subota 20 sati po lokalnom vremenu).

"Smatram da spremni ulazimo u tu utakmicu. Bit ćemo pomalo iscrpljeni zbog akumuliranog umora tijekom napornog treniranja, ali dobro, zato i služe pripreme uoči sezone”, napomenuo je Modrić, najstariji igrač Kraljevskog kluba.

"Sada nam preostaje dati sve od sebe u utakmici", naglasio je.

Real Madridu će ovo biti prva utakmica nakon 28. svibnja kada je u Parizu osvojio Ligu prvaka pobjedom od 1-0 nad Liverpoolom. Modrić je zatim odigrao tri utakmice za Hrvatsku u Ligi nacija, od čega posljednju 13. lipnja kada je zabio gol u Parizu u pobjedi od 1-0 nad Francuskom.

"Nakon posljednje utakmice odmarao sam se dva tjedna s obitelji i prijateljima. Zatim sam počeo pomalo trenirati prema programu koji su mi poslali Antonio i osobni trener kako bih na pripreme došao u formi. Jer ako ne dođeš ovdje već pomalo spreman, sve je puno teže. Teško je trčati i raditi ostale stvari. Znamo da igramo El Clasico, utakmice s Barcelonom su uvijek pune intenziteta, dočekuju se s velikim očekivanjima, pa je zato važno da odigramo dobro.Ali ne trebamo previše razmišljati o rezultatu, trebamo raditi ono što trener zatraži od nas, na najbolji mogući način, te napredovati kako pripreme budu odmicale.Na američkoj turneji će Real odigrati još dvije utakmice: 26. srpnja u San Franciscu protiv meksičke Club Americe te 30. srpnja u Los Angelesu protiv Juventusa.

Kopirati
Drag cursor here to close