Pakleni ritam utakmica

Klopp: Ovo se nikad nije dogodilo u povijesti nogometa

"Ovo se nikad nije dogodilo u povijesti nogometa, ali za ovu generaciju se uvijek iznova događa. Ne uvijek isto, ali slične situacije. Treba govoriti o pravim stvarima i dati igračima odmor da mogu biti igrači koji su sposobni biti".
Sport / Nogomet | 12. 07. 2022. u 21:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Liverpoola Jürgen Klopp jedan je od glasnijih kritičara napornog ritma utakmica koji nameću krovne nogometne organizacije.

Smatra njemački stručnjak da igrači nemaju dovoljno vremena za odmor.

"Moramo se pobrinuti da damo momcima dovoljno vremena za odmor. Sada imamo pet zamjena što je krucijalno, sjajne vijesti, ali UEFA i FIFA moraju biti veoma oprezni s onim što stvarno žele jer žele kvalitetne turnire, a ako imaš umorne igrače, nemaš kvalitetan turnir", rekao je Klopp.

Svjetsko prvenstvo odigrava se ove godine iznimno u zimi, od 21. studenog do 18. prosinca u Kataru, što će dodatno zakomplicirati kalendar igrača.

"Moramo razmisliti i Premier liga mora razmisliti. Jedan tjedan. Recimo da Engleska postane svjetski prvak i tjedan poslije "Boxing Day" i svi očekuju da opet budeš spreman. Ovo se nikad nije dogodilo u povijesti nogometa, ali za ovu generaciju se uvijek iznova događa. Ne uvijek isto, ali slične situacije. Treba govoriti o pravim stvarima i dati igračima odmor da mogu biti igrači koji su sposobni biti", zaključio je Klopp, javlja HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close