Zamalo Ha-Haaland

Mlada norveška zvijezda na udaru žestoke kritike u domovini

"Toliko je hvaljen u Borussiji što pokazuje emocije kad ekipi ne ide dobro. Ovdje takvo nešto ne pokazuje", osvrnuo se na Haalndov učinak bivši reprezentativac John Arne Riise.
Sport / Nogomet | 29. 03. 2021. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Erling Haaland doživljava prve kritike za svoju igru

Erling Haaland u timu Borussije Dortmund i u reprezentaciji Norveške kao da više nisu iste osobe. Mlada nogometna zvijezda doživjela je žestoke kritike u domovini nakon poraza od Turske 0:3.

Haaland je za Norvešku dosad igrao devet puta, postigavši šest golova, ali ovu utakmicu protiv Turske, igranu u Malagi, najradije bi zauvijek zaboravio.

Norveški mediji imali su samo riječi kritike za igru svoje nacionalne vrste protiv samouvjerenih Turaka.

"Toliko je hvaljen u Borussiji što pokazuje emocije kad ekipi ne ide dobro. Ovdje takvo nešto ne pokazuje", osvrnuo se na Haalndov učinak bivši reprezentativac John Arne Riise.

Slično zaključuje i Bernt Hulsker, medijski stručnjak, nekada i sam nogometaš

"Ovo je razočaravajuće. Ne igra s istim samopouzdanjem na koje smo navikli od njega. U Dortmundu se udara u lice ako propusti dodavanje. Ovdje je to bila samo kapitulacija. Ne kažem da je nezainteresiran, ali odiše time", opisuje Haalandovu igru Hulsker.

Međutim, suigrač iz reprezentacije Martin Ödegaard zauzeo se za Haalanda.

"Radi se o tome da ga moramo bolje upošljavati. Moramo igrati bolji nogomet kako bismo mu stvorili više prilika", kaže Realov veznjak na posudbi u Arsenalu.

Šansu da se pokažu u boljem svijetlu Norvežani će imati već u utorak, a protivnik im je Crna Gora.

Podsjetimo da je Haaland kao junior znao postizati i po devet (!?) golova za reprezentaciju na jednoj utakmici, ali seniorski nogomet je ipak nešto drugo.

Kopirati
Drag cursor here to close