Otvoreno o incidentu

Mitrović za Bljesak: Žao mi je zbog svega, ali zbog nepravde mi se smračilo!

Sport / Nogomet | 10. 10. 2014. u 14:44 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Incident koji je vratar s 20-godišnjim iskustvom Romeo Mitrović napravio u Banovićima odjeknuo je čak i u svijetu.

Mitrović je nasrnuo na suca Darka Gedžića i bez obzira što ga nije uspio zakačiti, njegov pokušaj nokauta snimila je kamera, a u današnje vrijeme internetom se sve brzo širi pa je snimka došla čak i do Amerike.

Tako je bačena mrlja na karijeru vratara koji je prije dolaska u Branitelj branio za Slobodu, Zrinjski, Dinamo, Osijek te još nekoliko europskih klubova. Nogometni savez Federacije BiH ga je kaznio suspenzijom od devet mjeseci što u njegovom slučaju znači kraj karijere.

U razgovoru za Bljesak.info Mitrović izražava žaljenje što je sve moralo ovako završiti.

“Naravno da mi je žao zbog svega. Nakon dvadeset godina karijere da završim s nogometom baš na ovaj način. Vjerojatno ću ostati upamćen po ovom incidentu, a ne po tome što sam branio u Ligi prvaka, igrao za toliko klubova…”, kaže za Bljesak.info Mitrović.

Svi koji ga znaju kažu da se radi o mirnom obiteljskom čovjeku, nesklonu bilo kakvim konfliktima, no u Banovićima je imao potpuni “blackout”.

Nogometni savez F BiH odrezao je Mitroviću kaznu na devet mjeseci, a utakmica je registrirana s 3:0 u korist Budućnosti. “Kazna je realna. Napravio sam glupost i kažnjen sam na osnovu toga”.

“Nikad nisam ni crveni karton zaradio! Prije ovoga u nedjelju nisam imao nikakav konflikt sa sucima ili službenim osobljem. Ništa slično”.

Priča o prekinutoj utakmici Budućnosti i Branitelja počinje, kaže Mitrović, od prve utakmice u ovoj sezoni, jer ono što suci rade ovom mostarskom prvoligašu nije više mogao trpjeti.

“To što se dogodilo u nedjelju imalo je samo kulminaciju onoga što se događa od prvog kola. To što se događa oko prvog kola, kako suci kradu Branitelj, kako imaju namjeru da ga ‘povaljaju’ stvarno je katastrofa. Meni se sve to nakupilo i kulminiralo je u nedjelju u Banovićima. Taj sudac samo se potrefio tu, iako je i on u toj utakmici katastrofalno sudio”, kaže Mitrović koji se neiskusnom sucu Gedžiću odmah ispričao nakon incidenta.

“Prije tog svega ja sam mu samo rekao “sviraj što vidiš”, ništa mu drugo nisam htio učiniti. No on se oglušio na to i arogantno mi je dobacio “dolazi ovamo i dao mi žuti karton zbog zadržavanja vremena”. Na stranu što je prošlo bilo tek 60 minuta, nego to su tako loši tereni da ti treba puno vremena da loptu namjestiš. I tu je puknulo”.

Članovi Branitelja s kojima smo razgovarali kažu nam da Mitrović, koji je branio i u Ligi prvaka, jednostavno nije naviknuo na suđenje kakvo ima mostarska ekipa.

“Branio sam u Bratstvu iz Gračanice i ne mogu reći da smo imali loše suđenje. Bilo je par takvih utakmica, ali nikako ovako konstantno kao za ovo vrijeme u Branitelju”.

Ipak, Romeo Mitrović na kraju se nada da će sve ovo što se dogodilo ipak donijeti neku korist, ne njemu, nego Branitelju i svim ostalim klubovima u nižim nogometnim ligama u BiH.

“Nadam se samo da će netko obratiti pažnju na ovo što se radi u nižim ligama. Premier liga je koliko-toliko dovedena u red, ali ovo u Prvoj ligi je postalo sudački biznis. Svugdje u svijetu biti sudac je sporedno zanimanje, samo kod nas suci imaju vrhunske prihode sa svih strana. Nije sve ni do sudaca, i mi igrači znamo katkad pretjerati, ali nadam se da će ovo otvoriti oči odgovornima da vide što se radi u ovim nižim ligama”, zaključio je Romeo Mitrović za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close