Trenutak istine

Misli trojice velikana o Hrvatskoj i BiH

Sport / Nogomet | 11. 06. 2014. u 15:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Diego Armando Maradona, legendarni argentinski nogometaš, najavio je prve utakmice domaćina Brazila i njegove Argentine na Svjetskom prvenstvu.

Smatra kako Južnoamerikancima neće biti lako u okršajima s Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom.

"Brazil nije momčad koje se treba bojati, neće mu biti lako s Hrvatskom. Neymar je veliki talent, nevjerojatan, ali je premlad da bi sam odveo Brazil od svjetskog trona."

Njegova Argentina natjecanje otvara protiv debitanta Bosne i Hercegovine.

"Neće to biti tako jednostavno. Pripazite na Bosnu, protiv njih ćemo se napatiti", upozorio je Maradona koji je Svjetsko prvenstvo osvojio 1986. godine.

Messi: Pred nama je trenutak istine

- Jedva sam čekao da ustanem s klupe i da uđem u igru. Današnja argentinska reprezentacija je vrlo jaka skupina igrača, a upravo je to ono što smo tražili prije Sabellina dolaska. Uspjeli smo izgraditi povjerenje - rekao je nakon utakmice 27-godišnji Barcelonin napadač Lionel Messi.

- Vidim da smo svi uzbuđeni, a sada počinju sati istine. Idemo u Brazil puni ushićenja jer imamo mnoštvo sjajnih igrača. No, na svjetskom prvenstvu moramo ići korak po korak - dodao je.

Legendarni Cafu upozorava Brazilce: Hrvatska je opasnija i iskusnija nego prije osam godina

"Hrvatska je opasna", upozorava Neymara i društvo Cafu, bivši kapetan brazilske nogometne reprezentacije.

Cafu je 2002. podigao pehar svjetskog prvenstva, a četiri godine kasnije je nastupio i na natjecanju u Njemačkoj kao 36-godišnjak.

"S puno poteškoća smo Hrvatsku pobijedili 2006. godine. Hrvatska je pokazala da je dobra momčad", smatra Cafu koji je usporedio današnju Hrvatsku s onom iz 2006. godine.

"U odnosu na 2006. mislim da je Hrvatska danas iskusnija momčad. Sada dolazi s igračima koji imaju iskustva sa Svjetskog prvenstva i, stoga će nam biti još teže."

Minimalnu pobjedu Brazila protiv Srbije u prijateljskoj utakmici Cafu vidi kao upozorenje.

"To je bila dobra utakmica za nas da vidimo da nema laganih suparnika. Hrvatska će poput Srbije igrati defenzivno i tražiti priliku za pobjedu iz kontranapada."

Kopirati
Drag cursor here to close