Vatreni Gruđanin

Mirko Marić: Na Dinamu je da odluči jesam li dovoljno dobar

Sport / Nogomet | 20. 12. 2016. u 11:40 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gruđanin Mirko Marić novo je ime među Vatrenima. Izbornik Ante Čačić uvrstio ga je na popis za China Cup u siječnju, što je ovaj shvatio kao nagradu za solidnu polusezonu. 

“Nisam očekivao da će me izbornik pozvati, stvarno sam mu zahvalan radi ukazanog povjerenja. Ovo je san svakog nogometaša, najveća moguća stepenica na koju se možeš uspeti”, izjavio je 21-godišnji Marić za Dnevni list. 

Poziv je doživio kao najveću moguću čast, ali je ostao realan.. 

“Odigrao sam dosta utakmica za mladi tim i sada sam dobio poziv u A reprezentaciju koju će u Kini predstavljati većinom igrači iz HNL-a…, tu je tek nekoliko imena koja su ranije pozivana. Za mene je ovo prije svega nagrada, dalek je put do statusa standardnog A reprezentativca.”

Iza njega je solidna polusezona koju je obilježio sa deset golova. 

“Odlično sam počeo sa šest golova u Europskoj ligi, a onda nas je sve skupa stigao umor pa smo uslijed ritma četvrtak – subota malo stali. Sve se to odrazilo i na rezultate, ali svejedno sam polusezonu završio sa deset golova…, tri sam zabio u prvenstvu, jedan u Kupu. Moglo je i bolje, ali zadovoljan sam.”

Jasno, dojmljiva jesen sama je po sebi postavila pitanje o njegovoj budućnosti - a Mirko u Lokomotivi odrađuje posudbu iz Dinama...

“Transfer se uvijek može dogoditi, ali u ovom trenutku mislim samo na Lokomotivu. Sumnjam da će ove zime biti razloga za takve priče. Mislim da sam u nekim utakmicama pokazao što znam i mogu, a na njima je da odluče jesam li još za Dinamo ili ne. Moje je da radim i treniram, a ostalo će sve doći”, zaključio je. 

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close