Mire u Barceloni, svježa krv na Camp Nou, ili...
Vjerojatno se mnogi pitaju, kakve veze ima Barcelona danas i ove sezone, s Miralemom koji njezin dres oblači naredne. Ima, itekako ima.

Mire u Barceloni, svježa krv na Camp Nou, ili...

Sport / Nogomet | 01. 07. 2020. u 11:59 Bljesak.info / Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Situacija u Barceloni nije dobra. Glavna "faca", Messi je sve nervozniji. Quique Setien, koji je ove sezone zamijenio Ernesta Valverdea nikako da pohvata konce. A Real je prvi. Dobro, ta prednost u ovom trenutku je samo jedan bod, ali vidjeli smo Barcelonu protiv Celte i Atletico Madrida. Nije baš izgledalo idealno. I pitanje je kako će sve završiti na kraju sezone. Možda bude trofeja i velikog slavlja, možda i ne.

Ako navijači Barcelone budu gledali film po idealnom scenariju, onda će i Miralemu Pjaniću naredne sezone biti puno lakše? Zašto, kako? Vjerojatno se mnogi pitaju, kakve veze ima Barcelona danas i ove sezone, s Miralemom koji njezin dres oblači naredne. Ima, itekako ima.

Puno trošili a nisu dobili što su tražili

Jer samo titule, trofeji i dobri rezultati mogu pokriti sve ono negativno što se događa u klubu, a kako stvari izgledaju u ovom trenutku puno toga se nakupilo kroz posljednjih par sezona u redovima katalonskog giganta. Jeste da je Barcelona u posljednjih 11 sezona uzela osam titula prvaka Španjolske, međutim, u Ligi prvaka je do kraja otišla prije pet godina. Što nije mali period.

Nekako baš u tom razdoblju, Barcelona je trošila, tražeći prije svega pravu zamjenu za Xavija i Andresa Iniestu. I još uvijek ih nije našla, a potrošeno je više od 800 milijuna eura! Pazite, 800 milijuna eura.

Kupovalo se, najavljivalo, očekivalo i skoro da se ništa nije dobilo. Jedan od tih igrača "nasljednika" je trebao biti Arthur kojeg su "pojele" ozljede i loša forma. Njega je na kraju Barcelona zamijenila Pjanićem koji po automatizmu dolazi pod određeno breme, teret. Teret koji nije lako izdržati bez obzira što se radi o vrhunskom provjerenom i iskusnom nogometašu, kakav Pjanić jeste.

Video: MIRALEM PJANIC ○ OLYMPIQUE LYONNAIS ○ 2008 - 2011 [HD]

Iskreno, Pjaniću neće biti lako

Jer bez obzira na sve svoje kvalitete Miralem će prvo morati osigurati mjesto u momčadi, što nije lako (dovoljan primjer je Ivan Rakitić), a onda se i uklopiti u priču gdje je jedan igrač glavni, nekada i važniji od samog trenera. Nakon toga na red dolaze mediji i navijači koji opet uglavnom gledaju jednosmjerno.

Rijetko kada ste mogli čuti i pročitati kako je za lošiji rezultati, neuspjeh Barcelone kriv taj glavni -  Messi. Nekada su to treneri, nekada neki drugi igrači.

Video: Miralem Pjanic | The Brain of Juventus

Zato Miralemu neće biti lako, mnogi ga smatraju igračem koji je došao kao pojačanje u Barcelonu, kao netko tko bi u sredini terena trebao ponuditi nešto više, nešto novo. Nije Miralem neiskusan, zna kako stvari stoje, baš kao što Juventus nije ništa manji klub od Barcelone, ali tamo je Pjanić igrao već dvije sezone kada je poređenja radi stigao Cristiano Ronaldo.

Samo jedna prava Miretova lopta

Ostaje pitanje kakav će stav imati Quique Setien ako ostane, odnosno kakvu će priču pričati trener koji dođe na njegov mjesto, što nije nerealno. Jer znate kako treneri često znaju forsirati onu po kojoj neki igrač ne igra "jer ga nije doveo on". Možda se upravo zato Setien i nije previše pitao u ovom transferu, jer bi vrlo lako mogao do kraja mjeseca i on sam biti bivši.

Također ostaje otvoreno pitanje kako će reagirati uprava kluba? Hoće li stati iza Pjanića vjerujući kako on jeste "nešto novo" na Camp Nou ili će on za njih biti samo jedan u nizu kojeg su zamijenili za Arthura kako bi ostalo nešto love u kasi.Puno je pitanja, a prave odgovore ćemo dobiti na terenu naredne sezone.

Pjanić je nekako navikao da svoju karijeru gradi iz drugog plana, nekako tiho, ali sada će morati malo da podigne ton, da se nametne za svoje „ja“ u velikoj Barceloni.

Kako znamo reći, Miralem "zna lopte". Njegovo jedno dodavanje, jedna lopta znaju srušiti pola protivničke momčadi, zato ako ne bude ozljeda, ako forma bude konstanta, Pjanić u mozaik svoje sjajne karijere može staviti jednu ogromnu kocku koja se zove Barcelona.

Jednom pravom, onom njegovom loptom može kupiti Messija, ostatak momčadi, trenera, navijače. Samo jednom ako sve bude kako treba. A Miralem je nekako zaslužio da tako i bude. Kako treba...

Video: Miralem Pjanic - Top 10 Goals ever |HD|
Kopirati
Drag cursor here to close