Ususret utakmici

Milojević oprezan pred Velež

Utakmica protiv Veleža će za Milojevića biti prva kako se kaže natjecateljska.
Sport / Nogomet | 22. 07. 2021. u 08:11 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rezultate je počeo praviti još na klupi Čukaričkog. Uzeo je Kup Srbije 2015. godine pobijedivši Partizan u finalu. Onda je malo otišao u Grčku, pa na Cipar. Panionios je odveo u Europu nakon devet godina, prije nego što će potpisati ugovor sa Zvezdom.

S njim na klupi Zvezda je dva puta zaredom bila prvak, te je ostvarila tri vezana plasmana u grupnu fazu UEFA natjecanju, dva puta je to bila Liga prvaka, jednom Europska liga. Sezona u Al-Ahliju nije bila pretjerano uspješna, a sada u novu ulazi kao trener AEK-a, s kojim ima ugovor do 2023. godine.

Utakmica protiv Veleža će za Milojevića biti prva kako se kaže natjecateljska. Do sada su to bile prijateljske. Vitesse, Feyenoord, Club Brugge i Apollon su bili protivnici. U posljednjem protiv Apollona ostvarena je pobjeda 3:0, strijelci su bili Levi García u dva navrata te Petros Mantalos, kapetan.

Video: ΑΕΚ - Απόλλων Λεμεσού 3 - 0 Highlights Φιλικός αγώνας {15 -07 -21}

U formaciji 4-2-3-1, na golu je bio Tsintotas, zatim Bakakis, Nedelcearu, Tzavellas, Lopes u zadnjoj liniji, Szymański, Shakhov su pokrivali pozicije zadnjeg veznog. Starter na lijevoj strani je bio Almpanis, desno Garcija, u sredini Mantalos, dok je priliku u vrhu napada dobio Iranac Karim Ansarifard. Naravno, ovo je bila tek jedna pripremna utakmica, a pitanje hoće li u ovakvom sastavu i večeras izgledati AEK na Grbavici. Trener Milojević je poprilično oprezan u najavi susreta.

- Nakon ždrijeba smo pretpostavili da će Velež biti momčad protiv koje ćemo igrati, jer je i prva pobjeda Veleža protiv Colerainea usprkos rezultatu koji je bio takav kakav jeste, bila zaslužena, tako da bih prije svega čestitao Veležu na izlasku u europsku scenu poslije toliko godina. Što se tiče utakmice, nama je ovo prva službena utakmica, još smo u fazi formiranja momčadi, imamo dosta igrača koji su nam se naknadno priključili i tek su nekoliko dana s nama. U ovom trenutku mislim da smo se spremili na najbolji mogući način. Respektiramo ekipu Veleža, pratio sam njihov put prošle godine kroz prvenstvo i mogući reći da se radi o jednoj jako dobroj, kvalitetnoj i discipliniranoj ekipi i dosta dobrih stvari o njima sam čuo. Čuo sam da rastu kao klub i drago mi je što je tako i nadam se da će tako nastaviti. Mi u ovom trenutku ne želimo razmišljati da li smo favoriti ili ne, zanima nas večerašnja utakmica, spremili smo se na najbolji mogući način i tako ćemo se truditi i da odigramo, poručio je Milojević kojem će susret protiv Veleža biti prvi susret u jednom europskom klupskom takmičenju nakon što je napustio Crvenu Zvezdu u prosincu 2019. godine.

Video: Feyenoord boekt ZEGE na sterke COMEBACK 

Za razliku od Colerainea koji je za Velež bio nepoznanica, AEK je neka druga priča. Prije svega zbog činjenice da je Duško Bajević ostavio predubok trag u dresu žuto - crnih, kao igrač kasnije kao trener.  Pored Bajevića dvije sezone član AEK-a je bio i Franjo Vladić. Baš u vrijeme kada su se ova dva kluba sastajala u okviru Balkanskog kupa. 18. rujna 1980. godine, Velež je u Mostaru slavio 2:0 golovima Skočajića i Matijevića. Taj susret su preskočili Bajević i Vladić, ali su igrali u drugom ožujka iduće godine.

Njihova momčad je slavila 3:1 (Međedović strijelac), ali je na kraju Velež osvojio prvo mjesto u skupini i trofej namijenjen pobjedniku nakon što je u dvije utakmice nadigrao Trakiju iz Plovdiva.

Pored dva duela u ovom natjecanju, Velež i AEK su često odmjeravali snage u prijateljskim utakmicama. Posljednja je bila 1988. godine kada je Velež u Ateni poražen 3:2.

Kopirati
Drag cursor here to close