NK Maribor

Milanič: Mostar je među najtoplijim gradovima u Europi, moramo se prilagoditi

Sport / Nogomet | 11. 07. 2017. u 17:21 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Maribora Darko Milanič o Zrinjskom je govorio odmjereno, s puno respekta, no osjetila se u njegovom glasu i velika doza samopouzdanja.

Prvo pitanje na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru - vrućina.

“Mostar je vjerojatno među najtoplijim gradovima u Europi, ali vrućina je sastavni dio kvalifikacijskog ciklusa u ovom razdoblju”, rekao je Milanič.

“Možda će to tražiti drukčiji pristup, ali moramo biti psihološki spremni na sve i odigrati pametno, prilagoditi se. Ali i na pripremama u Moravskim Toplicama također je bilo vruće, tako da smo spremni”, dodao je strateg Slovenaca, koji zna što želi Pod Bijelim brijegom.

“Drugu utakmicu želimo dočekati s pozitivnim rezultatom. Očekujemo tešku utakmicu protiv rivala koji ima određene kvalitete, ali mi želimo pobjedu, samo je pitanje načina kako doći do rezultata.”

Kako će Maribor zaigrati? Slišković je ranije izjavio kako ne očekuje sastav Slovenaca s dva napadača...

“Što se tiče opcije s dva napadača..., Ahmedi je u zadnje vrijeme naš veliki razigravač, vrlo ofenzivan. Iako ga vidim kao veznog igrača, on je zapravo napadač. Tako da se može reći da nećemo igrati s dva, nego s više napadača.”

A što zna o Zrinjskom? Jasmin Mešanović, koji je ovog ljeta iz Zrinjskog prešao u Maribor, sigurno mu je pomogao da stvori kompletniju sliku.

“Zrinjski smo gledali uživo, tako da za generalnu sliku nije bilo potrebe za tim. Ali što se tiče 'insajderskih' informacija, stvari koje ne vidiš na terenu, naravno da nam ih Mešanović otkrio.”

Sastav nije otkrio - navodno ga ne zna.

“Nikada se odlučim brzo, imam još vremena. Imam još par dilema.”

A odbio je i procijeniti šanse u postotcima.

“Nemamo tu praksu. Naše se šanse otkako smo vidjeli neke utakmice Zrinjskog nisu ni povećale, ni smanjile. Za nas je osnovno polazište nakon ždrijeba da obje momčadi imaju 50-50 šanse. Igra Zrinjskog nije nešto s čime se često susrećemo i sada je na nama da im prouzročimo što više problema.”

Utakmica Zrinjski - Maribor igra se u srijedu od 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close